Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivac je estrogen

Neočekivan obrat: Muškarci bolji u multitaskingu!

Multitasking
Thinkstock
25.10.2012.
u 12:07

Teorija da su žene bolje u multitaskingu pada u vodu i cijelo je vrijeme bila samo mit, tvrde znanstvenici

Zvuči nevjerojatno, ali tvrdnja iz naslova ima znanstvenu podlogu. Naime, švedski znanstvenici otkrili da muškarci mogu obavljati više zadataka odjednom jednako dobro kao i žene, ponekad i bolje.

U žena sve ovisi o menstrualnom ciklusu. Multitasking ili sposobnost obavljanja više zadataka odjednom povezan je s prostornom (spacijalnom) inteligencijom, a ona kod žena varira ovisno o menstrualnom ciklusu. Kod muškaraca je uvijek ista pa su oni tako konstantniji i učinkovitiji. 

I prijašnja su istraživanja pokazala da su ženske vještine u prostoru razlikuju ovisno o fazi ciklusa.

– Visoki kapacitet žene imaju kada nastupi menstruacija, a znatno niži kad ovuliraju, odnosno kad su im razine estrogena vrlo visoke – kaže psiholog Timo Mantyla sa sveučilišta u Stockholmu, piše TheLocal.se.

Komentara 1

VI
viskambin
09:56 26.10.2012.

napokon je dokazano da je to ipak samo bio MIT!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije