Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogi se ne slažu

Kako bi se zvali hrvatski gradovi da su dobili imena po najopasnijim kvartovima?

Facebook
10.06.2020.
u 10:00

Osijek je Senjak, Zagreb je postao Dubrava, a Split Varoš.

Na popularnoj Facebook stranici "A Kaj Sad?" objavljena je fotografija mape Hrvatske koja je pokrenula raspravu među korisnicima društvenih mreža. Autori fotografije objašnjavaju da je mapa prikazana tako da se naši najveći gradovi zovu po njihovim najopasnijim kvartovima, ali mnogi se nisu složili s njom.

Objavljuje A Kaj Sad?Nedjelja, 7. lipnja 2020.

Tako je Zagreb dobio ime Dubrava, Split Varoš, Dubrovnik Mokošica, a Makarska Dugiš. Šibenik bi bio Baldekin, Rijeka Turnić, Zadar Bili Brig, a Pula Šijana.

Osijek bi po ovoj mapi bio Senjak , Vinkovci Kolodvor, a Slavonski Brod Jelas. 

Varaždin bi bio Bronx, Sisak Željezara, a Karlovac Banija. 

No mnogi se nisu složili s ovom mapom te su u komentarima objasnili kako su imena krivo dodijeljena. Najviše komentara zapravo je bilo na ime Senjak za Osijek, koje nitko nije smatrao prikladnim. 

Koji crni Sjenjak, nek se autor malo bolje informira; tu su Retfala, Jug II, Donji grad i bivši VBK. A i Split je debelo fulan”, komentirao je jedan korisnik. “Sjenjak iznad Juga 2? Malo ste fulali 😂”, složila se jedna korisnica. “Nek se ekipa Jug II – Retfala – DGO dogovori, ali Sjenjak nije sigurno”, rekla je jedna korisnica.

Bilo je komentara i za Dubravu, odnosno za Zagreb.

“Trešnjevka*😉 Kakva Dubrava”, komentirao je jedan korisnik. “Dubrava je realno najsigurnija”, složio se drugi. “U Zagrebu je Gornji grad, točnije Markov trg”, našalio se jedan korisnik.

Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi: 

Ključne riječi

Komentara 17

MA
marli
14:04 10.06.2020.

Trešnjevka ili Novi Zagreb ...kakva Dubrava koja je u zadnjih 20 g kvart sa najmanje kriminala, a slučajevi gdje je iskasapljeno tijelo na jarunskom jezeru pa dizanje auti u zrak u Španskom, Laništu, pa ekipe iz Novog Zagreba (da ne pišem o slučaju L. Ritza)...

JA
jameszg
14:15 10.06.2020.

Mislim da se sve izokrenulo i da je već dugo Dubrava najmirniji kvart ako gledamo ostale po ubojstvima, explozijama auti, drogi, pljački banaka, balkanskoj mafiji, taj koji piše nikad nije bio u Dubravi. Ja radim u Dubravi već 25 godina i živim na Laništu pa znam o čemu pričam.

ZD
zg_dubrava
12:02 10.06.2020.

kakva dubrava..tresnjevka je daleko najgora u ZG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije