Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saznajte!

Nemate kako naoštriti nož? Keramička šalica je vaš spas!

shutterstock
02.02.2020.
u 11:26

Ovim jednostavnim načinom naoštriti ćete svoje noževe, bez da ih oštetite.

Postoji nekoliko grešaka koje možete napraviti sa svojim noževima, od korištenja krivog noža za rezanje do stavljanja u perilicu suđa. No, najgora stvar koju možete raditi je rezati tupim nožem ili ga oštriti pomoću drugih noževa, piše mashed.com.

No, nož možete savršeno naoštriti bez da ga oštetite pomoću vrlo jednostavnog trika, a sve što trebate je keramička šalica.

Naravno da nož ne možete naoštriti na glatkoj površini šalice, već što trebate napraviti je okrenuti šalicu naopačke gdje je grubi rubni dio na kojm šalica 'stoji'.

Kako biste naoštrili svoj nož, prijeđite preko grubog dijela kraja šalice pod kutom od 15 ili 20 stupnjeva. Počnite s 10 poteza sa svake strane noža te postupno smanjujte dok se vaš nož savršeno ne naoštri. 

Ova metoda funkcionira jer je taj keramički dio tvrđi od metala, a možete ga naći i na stražnjoj strani tanjura i zdjela. Iako će vam nož ostaviti tragove na šalici, oni se lagano operu vodom. 

No, ovu metodu trebali biste koristiti samo u situacijama kada nemate izbora jer pretjerano korištenje može smanjiti oštricu vašeg noža. 

Ključne riječi

Komentara 3

GI
Gips
16:33 02.02.2020.

Evo i jedan savjet od mene: nađite ženu s malim rukama pa će vam k. izgledat veći

DU
Deleted user
13:47 02.02.2020.

Naslov "nemate kako naoštriti nož" govori sve.

NA
navijeke
13:25 02.02.2020.

Još jedan od savjeta "Žedni ste i ne znate što učiniti?! Popijte malo vode!!" Iskrene čestitke na tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije