Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Neki položaji spavanja izazivaju više bora nego ostali, evo kako tome stati na kraj

shutterstock
12.06.2020.
u 15:40

Dobar san bitan je za održavanje maldolikog izgleda kože, ali određene poze spavanja mogu je pogoršati.

Svi znamo koliko je važno za kožu da svaki dan dobijete dovoljno sna i odmora. Iako svaki dan dobijete preporučenih sedam do devet sati sna, i dalje se budite s oteklom kožom i umornim očima. Većina ljudi ne shvaća da je zapravo poza spavanja vrlo važna kod održavanja mladolikog izgleda kože, a spavanje nekoliko sati u jednoj pozi može naštetiti vašem izgledu, prenosi Real Simple.

Pogledajte savjete ortopeda za bolje zdravlje:

Spavanje na strani

Iako je ova poza najbolja za probleme sa sinusima, dr. Konstantin Vasyukevich upozorava da bi mogla dovesti do stvaranja bora na grudima te na strani lica na kojoj ležite. “Veliki faktor kod starenja tijekom spavanja je sila uzrokovana kretanjem kože po jastuku”, objašnjava Vasyukevich. Vjerojatno mislite da to nije dovoljno za starenje kože, ali ovakvo spavanje tijekom dugog niza godina ubrzat će proces starenja. Ako se ne možete odviknuti od spavanja na strani, priuštite si svilenu jastučnicu koja će smanjiti te učinke. 

Spavanja na trbuhu 

Ova poza spavanja zapravo je najgora od svih. Kada spavate na trbuhu, vaša koža pritisnuta je prema naprijed u jastuk i po nekoliko sati, što uzrokuje oticanje i stvaranje linije oko usta i očiju. Tijekom vremena, ovo ubrzava proces stvaranja bora. Pritisak lica na jastuk također stvara oticanje oko očiju jer vaša glava i srce leže na istoj ravnini, odnosno vaša krv teče prema vašoj glavi. Uz to, jastučnice sadrže mnogobrojne bakterija, što je loše i za stvaranja akni.

Spavanje na leđima

Ovo je najbolja poza za spavanje za mladoliku kožu i zdravlje. Uz to što sprječava nastanak bora, smanjuje osjećaj pritiska na licu. Vasyukevich također preporučuje da se tijekom spavanja koristi jastuk za povišenje glave kako se tekućina ne bi nakupljala u glavi i uzrokovala oticanje očiju.

Pitali smo bcikliste kakvo je stanje cesta po kojima mogu voziti i zašto obožavaju bicikliranje:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije