Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola - Rab

Nekada su zaljubljene Njemice u hotelu ostavljale putovnice

25.07.2016.
u 14:00

Nekad bismo došli do cure, upoznali je, navečer bismo otišli van i nadali se da ćemo doći do cilja, ali danas je sve drukčije, pričaju Rabljani

Vremena su se promijenila. Nema više ljetnih ljubavi kao nekad, sve je naglavačke, pričaju mi domaći dečki.

– Na Rabu, a gledamo to svake večeri, sad djevojke hvataju muškarce! Pa je l’ to moguće? – pita se društvo u kafiću.

– Nekad bi došao do cure, upoznao se, navečer bi otišao van pa se nadao da ćeš doći do cilja. Imali smo jedan slučaj, neke Njemice, koja je došla ovamo na medeni mjesec. I zaljubila se u jednog našeg domaćeg dečka. Muž je shvatio što se događa, ali nije ništa mogao učiniti. I došao dan kad trebaju ići kući, a bili su ovdje autobusom, a ona neće doma. Neće u autobus! Na kraju, šofer, vodič, muž, svi je nekako ugurali u autobus. A znaš što je ona napravila? – pitaju me Rabljani.

– Nemam pojma – odgovaram.

– Ostavila je putovnicu u hotelu, a kad su došli do granice, morali su je vratiti na Rab – smije se društvo.

– Danas su cure aktivnije, a dečki se okrenuli piću, sjede, gledaju... Kad sunce zađe, nestane čarolije prekrasnih rapskih plaža. To nema nijedan otok, od finog pijeska, krupnog pijeska, šljunka, kamena... Ujutro, s ručnikom oko vrata, krećem na plažu.

– Na otoku imamo, de facto, i prašumu! Na plaži Kalifront je šuma hrasta crnike i djelomično je toliko gusta da ljudska noga tamo nikad nije kročila – govori mi djevojka s otoka.

Znam za dobre restorane, poput Dionisa, Leuta i Ane, znam i za četiri zvonika... Znam i za nudističku plažu gdje se princ Edward VII. prvi kupao gol. Domaći je zovu Frkanj. Ali, što je nova?

– Možeš lizat sladoled, popit piće i to je to. Klub Santos radi, zasad, samo vikendima. Znači, imamo lijepo mjesto, sunce, plaže. Imamo i dobre restorane. I to je to. Nedostaje nam sadržaja.

Spavao sam u preuređenom hotelu Padova. Moderan, šminkerski, dizajnerski. Na svom putu ne spominjem hotele, ali ovaj je dosad daleko najbolji od Umaga do Raba. Odličan posao su napravili, soba izgleda kao da si u dobrom hotelu u Stockholmu. Samo, ovdje je ispred plaža. I sunce grije. Još ima i plavokosih cura koje traže društvo.

>>Najbolji turistički taksist iza sebe je ostavio tri milijuna kilometara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije