Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Neka superhrana postane dio vašeg jelovnika

kakao
Foto: Shuttershock
1/2
PR
Autor
PR članak
04.08.2016.
u 08:00

Svi smo čuli za superhranu, ali znamo li zapravo što tako dobroga ona čini za naše tijelo?

Kakao

Osim što nam može pomoći zapamtiti svojstva ostalih supernamirnica, kakao i tamna čokolada prava su poslastica za nepce, ali i za srce.

Cimet

Ukoliko imate problema s kontrolom šećera u krvi, možda biste svoje jabuke trebali začiniti cimetom. Osim što će slasticama dati orijentalni štih, može vam pomoći izbaciti šećer iz kave.

Chia sjemenke

Danas se svi kunu u čudotvornost ovih malih, ali moćnih sjemenki. Možete ih konzumirati cijele ili u prahu, a navodno ih je najbolje ostaviti u vodi da nebreknu. Ne sadrže gluten pa ih mogu konzumirati i osobe koje pate od celijaklije.

Maca

Ova peruanska biljka raste visoko u Alpama, a odnedavno je popularna i kod nas. Krcata je vitamnima i mineralima koji pomažu regulirati lučenje hormona te se stoga preporuča ženama u menopauzi. Maca prah možete konzumirati s najdražim jogurtom, sokom ili bilo kojim drugim napitkom po želji.

Kvinoja

Ova pseudožitarica također dolazi s andskih visoravni. Pseudo zato što izgledom podsjeća na žtarice, a nutritivno podsjeća na mahunarke. Može se koristiti za slatke i slane recepte.
Ubrazn tempo života nije izgovor za lošu prehranu

Superfoods by Encian nova je linija organskih proizvoda koju tržištu predstavlja tvrtka Encian. Linija objedinjuje organske proizvode u formi praha ili sjemenki iz popularne kategorije „super hrane“.

Foto: Encian

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?