Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mmm...

Nedostaje vam ideja za ručak? Pripremite brzo gotovu tjesteninu s gljivama

Shutterstock
02.03.2021.
u 13:30

Vrhnje, gljive i panceta – ova kombinacija uvijek zvuči obećavajuće.

Nemate ideju što kuhati za ručak ili ranu večeru i uz to ne želite provesti puno vremena u kuhinji nakon napornog radnog dana? Ovaj recept idealan je za vas. 

Fino, a jednostavno jelo koje danas donosimo jest tjestenina s gljivama. U receptu su šampinjoni, ali po želji ih možete zamijeniti i nekom drugom vrstom. Želite li pripremiti vegetarijansku verziju, izbacite pancetu.

Sastojci koji vam trebaju:
450 g tjestenine
400 g šampinjona
100 g sitno sjeckane pancete
1 luk
4 žlice kiselog vrhnja
40 g parmezana
1 žlica maslaca
2 režnja češnjaka
250 ml vina 
2 žlice peršina
Sol, papar

Pogledajte kako je izgledalo otvaranje terasa kafića u Zagrebu:

Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu. Za to vrijeme istopite maslac na tavi, dodajte sjeckani luk, a nakon nekoliko minuta i češnjak. Kad je to gotovo, stavite pancetu. Nakon nekoliko minuta dodajte i gljive, narezane na ploške. Sve skupa pržite 10-ak minuta, a zatim dodajte vino i kuhajte dok ono ne ispari. Dodajte začine, a na kraju tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Stavite kiselo vrhnje, parmezan i peršin. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo.

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije