Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno

Nedjeljni ručak: Brza i fina pita sa svježim kravljim sirom i pečenim jajima

pita
Borna Filić/PIXSELL
04.01.2014.
u 12:00

Priprema ove fine pite trajat će oko 45 minuta, a za potrebne sastojke morat ćete izdvojiti oko 80 kuna.

SASTOJCI: za tijesto: 250 g glatkog brašna, sol, šećer, 200 g maslaca; za nadjev: 300 g špinata, 2 dl kiselog vrhnja, pet jaja, 200 g kravljeg sira, vlasac, muškatni oraščića

PRIPREMA: Umijesite fino tijesto i ostavite ga pola sata da odmori. Blanširajte špinat, ocijedite, narežite na trakice i kratko zapržite na maslinovu ulju i češnjaku. Ocijedite kravlji sir, izmiješajte ga s vrhnjem i jednim jajem, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Razvaljajte tijesto, oblikujte ga prema pekaču i pecite 10 minuta na 180°C. Izvadite, dodajte red špinata pa red sira i vrhnja. Na vrhu razbijte četiri jaja i vratite u pećnicu još 20 minuta.

>>Prijedlog za subotnji ručak: Minestrone s grahoricama i repom

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Meggi
Meggi
17:37 04.01.2014.

To je quiche (il po balkanski kiiš)

Avatar DŠ.....
DŠ.....
17:09 04.01.2014.

Narod se kljuka neprobavljivim smećem. Spomenuti sastojci u istomu obroku iznimno zakiseljuju organizam koji je dodatno opterećen povećanom količinom toksina. Probava pati, muče se bubrezi i jetra, srce radi prekovremeno. Jela moraju biti bez otrovne kombinacije ugljikohidrata i bjelančevina, lako probavljiva. A kineska medicina davno je otkrila da su to žitarice punoga zrna i povrće. Usto ide malo začina, soli, limunova soka i maslinova ulja. Nema kruha, nema mesa prepunoga hormona, ribe što obiluje teškim metalima, nema alergija, boleština, mučenja. Kada će se ovaj narod već jedanput opametiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije