Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO OTKRIĆE

Nećete vjerovati od kojih se nezdravih sastojaka radi Nutella

Nutella
Wikimedia commons
15.07.2018.
u 09:32

Iako to bez sumnje pridonosi njezinom ukusu, porcija od samo 20 grama zadovoljava dvije trećine našeg potrebnog dnevnog unosa šećera.

Iako je riječ o jednom o najpopularnijih čokoladnih namaza na svijetu, nitko ne osporava činjenicu da Nutella nije baš zdrava. Zapravo, teglica od 400 g ovog čokoladnog savršenstvaadrži više od 227 g šećera, prenosi Mirror

Iako to bez sumnje pridonosi njezinom ukusu, porcija od samo 20 grama zadovoljava dvije trećine našeg potrebnog dnevnog unosa šećera. Ali Nutella nije napravljena samo od šećera.

Iako sadrži samo pet sastojaka, možda ćete biti iznenađeni kada vidite kako su ti sastojci raspoređeni.  Pet sastojaka su palmino ulje, kakao, lješnjaci, obrano mlijeko u prahu i šećer.

Osim činjenice da je u Nutelli jako puno šećera, a vrlo malo lješnjaka, dodavanje palminog ulja kao sastojka izazvalo je kontroverze u prošlosti. Od maslaca od kikirikija do sapuna, palmino ulje se nalazi u stotinama hrane i proizvoda.

No, 2016. godine Ferrero (koji proizvodi Nutellu) morao se braniti od zahtjeva Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) koja je tvrdila da je palmino ulje kancerogeno.

- Proizvodnja Nutelle bez palminog ulja imala bi inferiornu zamjenu za pravi proizvod, to bi bio korak unatrag, rekao je Vincenzo Tapella iz Ferrera.

Nutella
1/6
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Sveti_Stavim
Sveti_Stavim
10:20 15.07.2018.

"Nećete vjerovat ..." . Svakih mjesec isti članak o nuteli .

MO
modovisisajteMaraschino
10:31 15.07.2018.

stvarno ne vjerujem, ja mislila da je u nuteli mrkva, brokula, kupus, paprika, paradajz.... u svemu industrijskom je šećer, masnoće, umjetni dodaci i pojačivači ukusa... zato treba izbjegavati Milke, Nutele i druge šećerom natrpane proizvode... meni je najbolje uzeti pravu crnu čokoladu za kuhanje, onu tvrdu i to je dovoljno malo odrezati i polako da se topi u ustima... nema boljeg "slatkog"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije