Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obratite pažnju

Ne zovu vas na razgovore za posao? Hitno prestanite raditi ove greške u pisanju životopisa!

Shutterstock
27.07.2020.
u 09:01

Neke greške možda niste ni primijetili, ali zato poslodavac je.

Šaljete životopise na bezbroj oglasa, ali nitko vas ni ne pozove na razgovor? Vrlo je vjerojatno da je greška negdje u životopisu, a da toga niste ni svjesni. Naime, mnogi poslodavci i prije nego vas pozovu uopće na razgovor prouče ono što ste poslali u prijavi do najsitnijeg detalja. Samo jedan taj detalj dovoljan je da vas ne uzmu u razmatranje. 

Nedavno istraživanje koje je proveo ResumeLab otkrilo je koje su najčešće pogreške kod pisanja prijave za posao, prenosi Forbes.

Neprofesionalna adresa e-pošte
Poslodavcima je nedopustivo da prijavu za posao pošaljete s maila koji ne sadrži vaše ime, primjerice 'gamer93@gmail.com'. Velika je šansa da vašu prijavu neće ni razmotriti nakon što vide adresu s koje je stigla. Napravite email račun s vašim imenom i prezimenom i njega koristite za posao.

Iskustvo je bitnije od diplome, ali ipak...
Stručnjaci su otkrili da se, nakon više od pet godina radnog iskustva, diplome ne gledaju toliko kao prije. Ipak, ako ste nizali odlične ocjene na diplomskom studiju i imate neke nagrade koje ste primili tijekom studiranja, bilo bi dobro to naglasiti. 

Jeste li meteoropat? Stigla je promjena vremena, a ona najviše utječe na žene srednje dobi! 

Pretjerivanje 
Preopterećenje životopisa je nešto što 86 posto stručnjaka navodi kao grešku. Tada prijava djeluje lažno i 'prenapuhano'. Držite neki balans. Također, ne zaboravite na LinkedIn profil na kojem imate opciju staviti ključne riječi putem kojih će vas poslodavac lakše pronaći. 

Rad od kuće
Koronavirus unio je velike promjene u način rada - sve više poslodavaca bira rad na daljinu, odnosno od kuće. Upravo zato jako je bitno napraviti što bolji životopis, jer je moguće da se ni razgovor neće održati uživo. Budite sigurni u sebe, navedite ono što znate i što ste postigli, ali zapamtite - nemojte lagati, izmišljati vještine niti pretjerivati.

Komentara 1

SA
samoborka
21:45 28.07.2020.

Copy-paste članak. To nema veze s vezom s razgovorima za posao u Hrvatskoj. Lako ti je tako biti novinar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije