Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
japanski recept za mladost i ljepotu

Ne treba vam botoks! Ova maska briše sve bore s lica

Photo by Pascal B. on Unsplash
16.07.2018.
u 10:58

Bore se ne mogu spriječiti, ali se mogu odgoditi, stoga vam donosimo 'recept' za pripremu ove prirodne maske koju ćete odmah zavoljeti

Mnoge žene žele izgledati mlađe i da bi to ostvarile troše mnogo novaca za razne preparate i pothvate kako bi postigle mladenački izgled, no u većini slučajeva prirodne maske za lice i tijelo mogu se pripraviti i u vlastitom domu s pravim sastojcima.
 
Riža je jedan od takvih sastojaka koji vam je potreban da biste napravili japansku masku s kojom ćete izgledati i do 10 godina mlađe.

Riža se inače smatra iscjeljujućim kozmetičkim sredstvom jer je bogata vitaminima iz skupine B koji stimuliraju rast i obnovu stanica, ublažava masnoću lica te upalne procese na koži, poput crvenila, a to japanske žene jako dobro znaju i svakodnevno upotrebljavaju ovu masku.

Bore se ne mogu spriječiti, ali se mogu odgoditi, stoga vam donosimo 'recept' za pripremu ove prirodne maske koju ćete odmah zavoljeti, a potrebne su vam samo 2-3 žlice riže, 1 žlica meda i 1 žlica mlijeka.

Priprema japanske maske za lice

Uzmite 2-3 jušne žlice sirove riže po želji i skuhajte je dok dobro ne omekša (sirovu rižu stavite u hladnu vodu, postepeno zagrijavajte i tako skuhajte). Uvarak, koji ćete kasnije također iskoristiti, procijedite i ostavite u posebnu zdjelu.

Prokuhanu riža properite vodom i dodajte u nju 1 jušnu žlicu toplog mlijeka. Promiješajte smjesu do ujednačenosti i dodajte u to 1 žlicu meda.

Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata.

Nakon pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se uvarkom od skuhane riže.

Osim navedenih korisnih osobina riže, rižin uvarak odlično hidratizira kožu lica, sadrži antioksidanse i posjeduje apsorbirajuće svojstvo ultraljubičastih zraka. Pored toga u stanju je vezati bakar, usporava stvaranje melanina i samim time sprječava nastajanje pigmentnih mrlja te posvjetljuje postojeće.

Uvarak riže možete čuvati u hladnjaku 4 dana. Koristite ga ujutro i navečer kao losion za lice, a možete ga zalediti u kalupima za led i koristiti kao kocku leda za masažu lica.

Uz redovito korištenje maske primijetit ćete kako vam je lice svježe i čišće, a koža glatka i zategnuta.

>> Pogledajte i galeriju 'Opjevane toplice za dušu, tijelo i - ženske probleme'

1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije