Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za bolju REM fazu...

Ne spavate dobro? Partneru predložite seks u nekoj od ovih poza...

Shuttershock
18.02.2021.
u 20:52

Seks prije spavanja poboljšava REM fazu, a najučinkovitija je za bolji san bila  'pseća poza', pa 'lotus' u kojoj je žena muškarcu u krilu i 'most' ili obrnuti pseći stil .

Novo je istraživanje otkrilo da seks neposredno prije spavanja može poboljšati i produljiti REM fazu spavanja, inače odgovornu za reguliranje pamćenja i raspoloženja. Istraživanje je na 1.652 sudionika proveo blog The Doozy Owl, proučavajući kako seksa i različite seks poze utječu na naš san.

Od sudionika se tražilo da tri mjeseca svaku večer sa sobom u krevet nose uređaj za praćenje sna, a u tom su tromjesečnom periodu trebali prije spavanja isprobati 25 popularnih seks poza .

Diljem svijeta otvorene franšize hrvatskog Muzeja iluzija, najnovija u New Delhiju


1/3

Istraživači su otkrili da je seks neposredno prije spavanja REM fazu muškaraca poboljšao za čak 43 posto, desetak posto manje nego REM fazu žena, a najučinkovitija poza za kvalitetniji san  bila je 'pseća poza'. Nakon nje ide poza 'lotus' u kojoj je žena muškarcu u krilu, a nju slijedi 'most', svojevrsni obrnuti pseći stil.

Foto: Shuttershock

Ipak, svima onima koji možda i sami traže seks pozu za bolji san autori ove studije poručuju da pripaze jer neke poze REM fazu smanjuju pa bi ih trebali izbjegavati. Riječ je kažu o takozvanoj. pozi 'obrnuti 69' i 'zakrivljenoj kaubojki' u kojoj žena sjedi na muškarcu i okrenuta je licem njegovom licu, ali je malo zabačena prema natrag, piše Metro.

Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba "Hrvatska svijetu"!

Komentara 1

MO
montello
19:43 22.02.2021.

da doggy style najbolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije