Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važno je znati

Ne možete se odvojiti od mobitela ni dok idete na zahod? Evo zašto biste trebali prekinuti tu naviku

shutterstock
16.10.2020.
u 14:30

Osim za fizičko, korištenje mobitela na zahodu, štetno je i za mentalno zdravlje.

Prema istraživanju koje je proveo Huawei prošle godine na 2585 Hrvata pokazalo se da čak 54,6 posto ljudi mobitel ne ispušta iz ruke ni dok odlaze na zahod, a njih 44,7 posto mobitel nosi i na tuširanje, pranje zubi...

Odlazak na zahod postao je sinonim za provođenje vremena na mobitelu. No ta navika može biti jako štetna, kako za našu probavu i zdravlje, tako i za naš um, prenosi Thrillist.

Pranje ruku postaje bezvrijedno
Kad svoj mobitel ponesete u zahod, izlažete ga mnogim klicama i bakterijama poput salmonele. Razni higijenski stručnjaci izrazili su zabrinutost zbog osoba koji nose svoje mobitele u kupaonicu. Kažu da kada obavljate nuždu, mobitel prebacujete iz ruke u ruku te na njega nanesete sve bakterije koje se nalaze oko vas, pa čak i pranje ruku postaje bezvrijedno! To je zato što su se bakterije do tada zalijepile za vaš mobitel koji opet držite u rukama - i nakon pranja.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno:

1/6

Povećavate šanse za pojavu hemoroida
- Kada na zahodu ostanete duže od 20, 30, 40 minuta, vršite nepotreban pritisak na rektum, što može uzrokovati hemoroide i definitivno pogoršati situaciju ako ih već imate - rekao je dr. Partha Nandi. - Produžavanjem ovog pritiska možete pogoršati gastrointestinalne probleme, a problem koji je umjeren može postati vrlo ozbiljan. - Uz to, neugodan položaj sjedenja na zahodu može pogoršati probleme sa živcima i kukovima.

Vaš mozak treba pauzu 
Kupaonica je nekada bila mjesto bez ometanja i tehnologije. To više nije tako, što nije dobro za mentalnu aktivnost. Obavljanjem nužde inače ste svom mozgu dali kratki predah od mnogobrojnih obaveza i problema, ali mobiteli to više ne dopuštaju. 

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun: Donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti ove sezone:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije