Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo tri sastojka

Ne kupujte ga: Napravite sami ulje za sunčanje s kojim ćete brzo potamniti

Sunčanje
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
20.06.2019.
u 07:00

Potrebno vam je samo maslinovo ulje, mrkva i orasi, ali i strpljenje

Ljeto mnogi žele izgledati preplanulo, no uz obične kreme za sunčanje, to je teže postići.

Kako bi što brže potamnili posljednjih godina sve su popularnije razne marmelade, pekmezi i balzami za tamnjenje, no ako si želite priuštiti kvalitetne proizvode trebat ćete izdvojiti pozamašan iznos.

No, i kod kuće možete pripremiti savršeno ulje za brzo tamnjenje.

Potrebno vam je samo maslinovo ulje, mrkva i orasi. Recept glasi ovako:

Naribajte jednu mrkvu. 2,3 dcl maslinovog ulja ulijte u staklenku i dodajte mu sitno ribanu mrkvu. Nekoliko zelenih oraha (5-6) narežite što sitnije i dodajte maslinovom ulju i mrkvi. Ako imate, možete dodati i nekoliko cvjetova nevena.

Staklenku zatvorite i ostavite 3-4 tjedna da odstoji. Nakon toga, procijediti ulje i može se koristiti.

Najbolje bi ga bilo koristiti zajedno sa kremom ili losionom za sunčanje s visokim SF faktorom. Prvo nanesite kremu, a kada je koža upije, ulje. Koža će vam već nakon nekoliko sunčanja biti brončana i meka.

Komentara 1

Avatar Golum
Golum
16:51 20.06.2019.

Koji ste vi likovi...napravite samo kremu za suncanje, date recept i na kraju napisete ali ga ipak koristite sa kremom sa visokim UV faktorom....ne kuzim poantu ovog clanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije