Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
higijena

Ne dezinficirate svoju četkicu za zube? Evo kako je održati čistom

Četkice za zube
Foto: Getty Images
1/2
31.01.2019.
u 09:25

Naša usta dom su milijunima bakterija i to bismo trebali imati na umu, a situacija može postati još gora kada u usta stavimo četkicu za zube koja nije čista.

Higijena je pola zdravlja, znamo, no nije dovoljno samo imati naviku pranja zubi dvaput dnevno ili češće. Potrebno je voditi računa kakvu pastu za zube upotrebljavamo te četkice za zube držati – čistima. 

Nakon svakog pranja zubi, četkicu je potrebno dobro isprati da na njoj ne ostane tragova paste. Najbolje u toploj vodi. 

Naša usta dom su milijunima bakterija i to bismo trebali imati na umu, a situacija može postati još gora kada u usta stavimo četkicu za zube koja nije čista. 

Prljave četkice za zube također mogu biti prepune bakterija, posebice ako ih držite na tamnom mjestu u kupaonici, a ne održavate ih čistima kako treba. Vlaga i tama pogoduju razvoju bakterija. 

Svakako nemojte dijeliti svoju četkicu za zube s drugima. Nakon što ste je dobro isprali, pokrijte je plastičnim poklopcem kako se na njoj ne bi skupljale bakterije iz zraka i okoline. Svoju četkicu za zube svaka tri mjeseca zamijenite novom, a izbjegavajte je prati u perilici posuđa kako se ne bi oštetila i tako manje učinkovito obavljala svoju zadaću. 

Za dezinfekciju ne trebate koristiti skupe proizvode. Jednom tjedno, primjerice, uronite četkice za zube u kipuću vodu nekoliko puta. Većina bakterija ne može preživjeti visoke temperature. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije