Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njišite bokovima

Naučite hodati u 'štiklama'! Donosimo 5 jednostavnih savjeta

Štikle
Foto: Thinkstock
25.02.2014.
u 11:57

Prije svega potrebno je zapamtiti da prije nego što obujete nove cipele koje ste specijalno kupile za ‘’neki važan događaj’’ (znamo sve kako te cipele izgledaju), neophodno ih je prvo “razgaziti”

Visoke potpetice možda nisu najbolje za naše zdravlje, ali nosimo ih i dalje, barem u posebnim prilikama.

Ipak, nošenje "štikli" zahtijeva znanje i vježbanje, a prije svega potrebno je zapamtiti da prije nego što obujete nove cipele koje ste specijalno kupile za ‘’neki važan događaj’’ (znamo sve kako te cipele izgledaju), neophodno ih je prvo “razgaziti”. Hodajte u njima po kući barem dva sata, najbolje u hulahupkama ili tankim čarapama.

Donosimo još nekoliko savjeta koji će hodanje na visokoj nozi učiniti lakšim.

1. Visina štikle

Visinu štikle povećavajte pomalo. Nosite prvo one od pet, pa sedam, deset i više centimetara. Ako nemate baš sve modele na raspolaganju, vježbajte uz pomoć stolice. Opustite prste, podignite se na njih držeći pete u zraku. Ponovite nekoliko puta i ojačat ćete stopala.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

2. Stabilnost

Okrenite stopala s vanjske strane – to će dati stabilnost vašim bokovima, a i skočni zglobovi će biti stabilniji.

3. Opustite se

Jačajte trbušne mišiće, donji dio leđa, bokove. Ako ste jaki u srednjem dijelu tijela, nestat će ukočenost u ekstremitetima. Dok hodate u štiklama, opustite koljena.

4. Hodajte nježno

Mnoge žene misle da je glamurozan hod u štiklama neki način prenemaganja. Ako želite koračati ženstveno, opustite se. Ideja je da ne izgledate napeto, već ležerno, s puno samopouzdanja.

5. Važne su i ruke

I ruke moraju biti opuštene i nježno se njihati uz tijelo. Odmaknite ruke u laktovima kako bi vam donji dio ruku bio slobodan. Njega stopala Redovno masirajte stopala, makar nekoliko minuta dnevno. Vaše noge moraju biti u savršenom izdanju da biste izgledali očaravajuće u visokim potpeticama.

>>Evo odgovora na vječnu dilemu: 'Ravne' cipele ili štikle?

>>Nosite li pogrešne cipele? Odaberite ih prema građi tijela

>>Bacila štikle u zrak: Vidite ovo crveno na cipelama? To je moja krv!

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije