Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje u izolaciji

Naučite kako očuvati imunitet snažnim i u izolaciji

Večernjakov posebni prilog #ostajemdoma i živim zdravo
10.04.2020.
u 16:20

Kvalitetan i zdrav život može se nastaviti i u domovima u kojima smo zatočeni zbog pandemije COVID-19

Večernjakov posebni prilog #ostajemdoma i živim zdravo ispunjen je djelotvornim savjetima, inspirativnim treninzima i hranjivim receptima za očuvanje psihofizičkog zdravlja u samoizolaciji. Prilog će bez sumnje postati vaš go-to vodič u nadolazećim danima i zato ga potražite na kioscima u srijedu 15. travnja samo uz Večernji list.

Znate li što jedete?

Važno je osvijestiti što i koliko jedemo, koji su to nutrijenti koji grade naše tijelo, čuvaju imunitet, povoljno djeluju na sve sustave tijela i reguliraju metabolizam te dovode tijelo u stanje ravnoteže. Zdrav način prehrane podrazumijeva unos namirnica iz svih skupina, unos raznovrsnog sezonskog voća i povrća, mahunarki, grahorica, cjelovitih žitarica, orašastih plodova i sjemenki, ribe, jaja, mesa peradi, biljnih ulja i mliječnih proizvoda sa niskim udjelom masti.

Alternative za vaše uobičajene treninge

Bez obzira trenirate li u samostalno u teretani, u grupnim treninzima, idete li na satove joge, boksa ili uživate u plivanju prilog vam donosi odlične alternative sa svaki od ovih oblika vježbanja. Najvažnije je da ne zaboravite odvojiti barem pola sata za fizičku aktivnost.

Imunitet ove namirnice ne voli!

Unos jednostavnih šećera, visok unos zasićenih masnoća, transmasnih

kiselina i hidrogeniziranih biljnih ulja, rafinirana hrana bogata raznim aditivima oslabit će naš probavni sustav, gušteraču i jetru te izravno narušiti imunitet i izložiti nas jačem djelovanju virusa. Naravno, donosimo i ‘hrpu’ namirnica koje će učiniti čuda za vaš imunitet, a s njima i zdrave recepte za ukusne sokove i jela!

Nemojte propustiti posebni prilog #ostajem doma i živim zdravo u kojem ćete naći odlične savjete na jednom mjestu! Prilog potražite na kioscima u srijedu 15. travnja na dar uz Večernji list!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije