Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje

Naše tijelo `mijenja se` u proljeće. Evo kako...

30.04.2019.
u 07:23

U nama se javlja svjež nalet energije dok se naš organizam prirodno počinje regenerirati i oslobađati od nakupina masnoće i toksina.

Proljeće…čim spomenemo tu riječ osjećamo radost.

Nije ni čudo jer je proljeće magično i prekrasno sezonsko doba kada priroda buja, cvjeta i pomlađuje se svugdje oko nas.

S obzirom da smo neodvojivi od prirode, tako i mi osjećamo promjene iznutra.

U nama se javlja svjež nalet energije dok se naš organizam prirodno počinje regenerirati i oslobađati od nakupina masnoće i toksina. Tromost i melankolija se povlače pred sunčanim danima, a jačaju vedrina i optimizam koji obnavljaju našu mentalnu i duhovnu snagu.

Tijekom proljeća naše tijelo se prilagođava vlažnom vremenu, sve snažnijim sunčevim zrakama, većim temperaturama, promjenama tlaka zraka i pojačanim peludom u zraku.

Koliko će te promjene utjecati na nas, ovisi isključivo o našem zdravlju.

Svaka sezona ima svoje odlike, a kroz svaku sezonu vladaju određene biološke energije koje su kombinacije 5 elemenata – zemlja, zrak, voda, vatra i eter.

Kombinacijom tih 5 elemenata nastaju 3 temeljne biofiziološke energije – Vata, Pitta i Kapha.

Vata, Pitta i Kapha energije se ispoljavaju u prirodi kroz cikluse sezonskih promjena, dnevnog ritma, a tako i u ljudskoj fiziologiji zbog čega čine svakog od nas jedinstvenim.

Ako je naše zdravlje oslabljeno, u sezoni proljeća ispoljavaju se neželjeni simptomi:

proljetni umor,

depresija,

tromost,

manjak koncentracije,

suha, ispucala koža,

masne naslage,

usporena probava,

oslabljeni imunitet,

prehlade i

alergije.

Kako možemo iskoristiti ovu proljetnu sezonu te regenerirati svoje tijelo uz savjete koje nam nudi drevna ayurveda,pročitajte na portalu Kreni zdravo.

Pogledajte i video Supernamirnice koje biste trebali imati u svom domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije