Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjećaju se drukčije

"Naša je djevojčica postala dječak, a dječak djevojčica. Prihvaćamo ih bez obzira na sve"

Facebook/SaraKaplan
29.07.2019.
u 14:11

James je prije mjesec dana krenuo s posebnim tretmanom koji blokira hormone i zaustavlja pubertet, a sada čeka hormonalnu terapiju testosteronima kojom počinje prvi korak i u fizičkoj promjeni

Njihova kćer koja se sada zove James (11) donijela je odluku da je muško s osam godina, dok njihov sin, sada Olivia (7) od je već s četiri znao da želi biti curica. 

Iako je njihov put krenuo dok su bili mali, roditelji ih u potpunosti podržavaju. Obitelj je odlučila podijeliti svoju priču kako bi srušili predrasude koje se pojavljuju o ovoj temi, ali i kako bi dali do znanja roditeljima koliko je važno prihvatiti svoju djecu, bez obzira na sve. 

Foto: Facebook/SaraKaplan

"Kada ljudi čuju za našu situaciju istovremeno su šokirani, ali i oduševljeni. Mnogi misle da naše mlađe dijete samo oponaša starije. Kada nam je Olivia priznala da i ona želi promijeniti spol, već smo bili pripremljeni i znali smo kroz što moramo proći. James je bio prvi i sve je krenulo fizičkom transformacijom. Počeo se šišati na kratko, kupovao mušku odjeću i tražio od prijatelja da ga oslovljavaju u muškom rodu", rekli su roditelji za Daily mail.

James kaže kako je oduvijek znao da nešto nedostaje. Nije se osjećao dobro u svome tijelu i promjena je došla sama po sebi. "Bio sam nervozan kada sam morao reći svojim roditeljima, ali dobio sam punu podršku. Imam sreće, jer mnogo djece naiđu na osudu", rekao je James. 

Olivia je prvo priznala bratu da se i ona osjeća drugačije, a on joj je bio najveća podrška. Na početku je mislio da samo želi biti kao on, ali onda je shvatio da su njezine namjere ozbiljne.  

James je prije mjesec dana krenuo s posebnim tretmanom koji blokira hormone i zaustavlja pubertet, a sada čeka hormonalnu terapiju testosteronima kojom počinje prvi korak i u fizičkoj promjeni. 

Foto: Facebook/SaraKaplan

Olivia je još premlada za bilo kakve tretmane. Ima tek sedam godina pa za njezinu transformaciju još ima vremena. "Odlučili smo pričati o ovome javno kako bismo roditeljima pokazali koliko je važno podržati djecu. Bilo je i teških trenutaka kada su nam se tek povjerili. Trebala sam se pomiriti sama sa sobom i shvatiti što se događa. Morala sam sve istražiti jer nisam znala ništa o postupcima. Podrška smo im u svakom trenutku i nećemo dopustiti da nam djeca osjete sramotu ili osuđivanje drugih. Imaju pravo na ljubav i prihvaćanje", rekla je Sara. 

Ključne riječi

Komentara 25

LO
login
15:20 29.07.2019.

Maloljetnu djecu hormonima ... ma bravo ... bravo

JO
Joška
15:13 29.07.2019.

moj mali od 4 godine želi biti Hulk. Dal ga ofarbam u zeleno?

AV
avalon22
15:04 29.07.2019.

Vidi se na slici kako je otac presretan 🤢

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije