Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJETNO, A FINO

Napunite se željezom: Isprobajte salatu od kuhane cikle i feta sira

28.09.2019.
u 07:00

Slabokrvni ste, a ne piju vam se šumeće tablete željeza koje nisu najfinijeg okusa? Ako želite nešto ukusno i zdravo pojesti i istodobno uključiti željezo u svoju prehranu isprobajte jednostavan recept za zasitnu salatu od cikle.

Cikla je jedno od najzdravijih povrća te bi se mogla nazvati supernamirnicom zbog svojih svojstava koja povoljno djeluju na zdravlje. Od davnina se koristila kao namirnica za sprječavanje slabokrvnosti, a poznato je da djeluje i protuupalno i antioksidativno. Osim korjenastog dijela cikle, može se koristiti i lišće koje također donosi niz zdravstvenih benefita. Za vas smo odabrali jedan jednostavan recept s kuhanom ciklom, uz dodatak feta sira kao savršenu kombinaciju zdravih, ali zasitnih namirnica. Ovu salatu možete konzumirati kao snack na poslu ili kao laganu večeru, kako god, ne morate strahovati da ćete se od ove salate udebljati

Salata od kuhane cikle i feta sira

Sastojci:

4 srednje velike kuhane cikle

60 g feta sira

2 žlice narezanog peršina

3 žlice limunova soka

3 žlice maslinova ulja

2 režnja usitnjenog češnjaka

pola glavice narezanog luka

sol, papar

Priprema:

1. Ciklu prvo skuhajte.

2. Skuhanu i oguljenu ciklu narežite na kockice. Isto napravite s feta sirom. 

3. Pomiješajte ciklu, feta sir, peršin i luk. 

4. Pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, usitnjeni češnjak, sol i papar te prelijte po salati. 

 

Svježu domaću ciklu potražite na Trešnjevačkom placu. 

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kark
17:21 28.09.2019.

Kalcij znatno smanjuje apsorpciju željeza.Savjeti su vam u najmanju ruku kontraproduktivni,iako mi padaju neki zvučniji pridjevi na pamet.

MR
mrdolek1
17:50 28.09.2019.

Luk i češnjak NIKADA ne idu zajedno u sirovom stanju.

BE
Beitsche1
18:41 28.09.2019.

Mi primitivne seljacine pravimo juhicu od koprive. Nakon toga slijedi terapija odojkom i gemistom... Gradska djeca se sopaju vitaminima i imaju alergije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije