Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična je

Napravite svoju majonezu kod kuće: Trebaju vam samo tri sastojka

Majoneza
screenshot/facebook
05.04.2020.
u 07:00

Definitivno je zdravija i bolja opcija jer ne sadrži konzervanse i ne morate brinuti što je unutra.

Kupovina namirnica u ovom razdoblju nije lak zadatak jer trebate zaštitnu masku, rukavice, čekate u redu... Dosta vremena odlazi na tu, samo jednu, kućansku obavezu, pa zašto ne biste probali neke namirnice napraviti sami kod kuće? Pogotovo sada kada imate više vremena nego inače. Metro.co.uk donosi jednostavan recept za omiljeni namaz - majonezu. Treba vam svega par sastojaka i zdravija je opcija od one kupovne.

Ovi sastojci su za jednu staklenku majoneze, ali ukoliko želite više samo uzmite duplu količinu sastojaka.

U videu pogledajte kako to radi urednica portala Ordinacija Maja Posavec: 

Sastojci:
1 jaje
220ml ulja
1 žličica limunovog soka ili octa
1/4 žlice soli

Ako želite možete dodati češnjak, senf ili crvenu papriku za dodatan okus.

Priprema:
Sve sastojke stavite stavite u zdjelu, uključite mikser na najjaču brzinu i miksajte. Već nakon 10 sekundi će početi nalikovati na majonezu, ali miksajte sve dok ulje ne postane bijelo i kremasto, a cijela smjesa gusta. Gotovo je onda kada zdjelu okrenete naopako, a ništa ne iscuri van, baš kao kada radite snijeg od bjelanjaka.

Čuvajte u staklenci u hladnjaku i potrošite u roku od tjedan dana. S obzirom na to da ne može dugo stajati, preporučuje se da ne radite velike količine odjednom.

Ključne riječi

Komentara 5

ID
Ivan.Dobri1a
09:00 05.04.2020.

Ulje se dodaje postepeno i može ga biti i puno više nego u ovom lošem receptu.

JO
johaneseker
12:04 06.04.2020.

Ispravka, Francuzi ne znaju za tu salatu, to je ruska slata izmišljena od francuskog kuhara na dvoru posljednjeg ruskog cara. To je prava istina o "francuskoj salati".

AU
austrougarskigeneral
10:17 06.04.2020.

majonezi volim samo usendvićču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije