Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte već danas

Napravite svoj vlastiti maslac: Potrebno vam je samo slatko vrhnje i malo vremena!

Tik Tok
09.08.2022.
u 16:26

Najprije će se pretvoriti u šlag, a potom će postati grublje i masnoća će se odvojiti od tekućine

Jedna kuharica podijelila je svoj trik za pravljenje maslaca kod kuće, a sve što trebate za ovu jednostavnu pripremu je slatko vrhnje (vrhnje za šlag) i nešto u čemu ćete ga promućkati. To može biti i shaker za proteine, staklena posuda ili boca za vodu, jedino je bitno da ima široko grlo kako bi maslac mogli izvaditi van, piše The Sun.

Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?

1/5

Sve što trebate je staviti slatko vrhnje u zdjelu ili bocu i mućkati dok se smjesa ne zgusne do kraja. Najprije će se pretvoriti u šlag, a potom će postati grublje i masnoća će se odvojiti od tekućine. Važno je samo da je postotak mliječne masti što veći, kako bi maslac bio ukusniji.

- Počet ćete misliti da to radite bez veze i da se ništa neće dogoditi, te da neće postati gušće, no samo nastavite, vjerujte mi da ćete uspjeti - rekla je u videu, te dodala da možete biti sigurni da je gotovo kada čujete vodenasti zvuk iznutra.

Tekućina koja ostane je mlaćenica i to nemojte nikako bacati jer je savršena za palačinke i druge poslastice. Iscijedite ostatak mlaćenice iz posude ili boce i isperite kuglicu maslaca  pod mlazom vode dok ne postane bistra. Kuharica kaže da možete dodati i sol ako ste ljubitelji slanog maslaca. Nakon što se završili sa svime, dobiveni maslac umotajte u papir za pečenje i spremite u hladnjak, pa koristite po potrebi. 

@sassbakes Watch a really chaotic video of me making butter! #tiktokbaking #butter #howto #recipe #caketok #bakingtok #foodtok #PrimarkSummerUp #cooking #moneysaving ♬ Pope Is a Rockstar - SALES

Korisnicima Tik Toka jako se svidio ovaj trik, pa su svoje oduševljenje podijelili u komentarima.

- Volim koristiti maslac, tako da ću ovo definitivno isprobati - komentirala je jedna korisnica. 

- Sjajna ideja! Zaista svašta naučim na ovoj mreži - dodala je druga. 

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Aristarh
Aristarh
21:51 09.08.2022.

Gluposti. Maslac se pravi ovako (piše u knjizi o preradi mlijeka). Slatko vrhnje prvo se ostavi van frižidera da se blago ukiseli. Onda se vrati u frižider. Nakon izvjesnog vremena provede se postupak mučkanja i vrlo brzo se dobije maslac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije