Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE

Napravite savršeni Mojito koktel kod kuće: Recept je vrlo jednostavan!

Shutterstock
24.08.2022.
u 07:00

Osvježavajuće ljetno piće možete brzo i lako napraviti za ljetne zabave ili za osobni užitak

Mojito je vrlo popularan koktel na bazi ruma, a potječe iz daleke Kube. Rum je jedini alkohol u Mojitu zbog čega ga je izrazito jednostavno napraviti kod kuće. Donosimo vam izvrstan recept za savršeno ljetno osvježenje, a broj namirnica koje su vam potrebne zaista je mali, piše Huffpost

 Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:

1/8

Važno je izabrati kvalitetni bijeli rum, ali i ostali sastojci bi trebali biti što kvalitetniji kako okus bio bolji. Jačinu koktela uvijek možete sami prilagoditi, najbolje je početi s malo ruma pa zatim dodavati više po želji.

Sastojci: 

  • 10 listića mente
  • 1 limeta
  • 2 žlice šećera
  • 60 ml bijelog ruma
  • 60ml  mineralne vode
  • 1 šalica zdrobljenog leda

Foto: Shutterstock

Stavite listiće mente u visoku čašu, prelijte ih sokom jedne limete i dodajte šećer. Sastojke nježno zdrobite kako bi se otpustili sokovi, odnosno kako bi menta pustila svoja esencijalna ulja. Dodajte zdrobljeni led, rum i miješajte. Ukoliko nemate drobilicu za led, kockice leda možete staviti u plastičnu vrećicu i zdrobiti valjkom za tijesto ili čekićem za meso i ubaciti u čaše. Potom sve zalijte mineralnom vodom. Kad je koktel gotov možete ga dodatno ukrasiti listićima mente, kriškama limete i ledom, a možete i dodati još šećera po želji. 

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije