Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlično djeluje

Napravite sami sredstvo za čišćenje wc školjke - trebaju vam samo dva sastojka

Shutterstock
13.08.2020.
u 07:00

Obavezno nosite zaštitne rukavice i masku tijekom pripreme sredstva.

Nakon puno isprobanih sredstava za čišćenje niti jedno nije vašoj zahodskoj školjci vratilo onaj stari sjaj? Vrijeme je da probate napraviti sami svoj pripravak za čišćenje.

Potrebna su vam dva sastojka; vodikov peroksid i amonijak. Prvi koji ima anti-gljivična svojstva i uništava neugodne mirise, plijesan i bakterije. Osim wc školjke, njime možete očistiti kamenac, posuđe i pločice.

Amonijak koji odlično uklanja masnoću i ulja.

Pogledajte novu epizodu podcasta Večernjeg u kojoj je gost bio Dino Rađa:

Uzmite 100 ml vodikovog peroksida (3 posto) i pomiješajte sa 100 ml amonijaka (10 posto). Uzmite bočicu s raspršivačem, isperite je vodom, obrišite i prelijte svoje sredstvo u nju. 

Obavezno tijekom cijelog procesa nosite gumene rukavice, zaštitnu masku i, ako je moguće, zaštitne naočale. 

Tako pripravljeno sredstvo pošpricajte po wc školjki, ostavite 10 do 15 minuta da djeluje i temeljito operite tekućom vodom, piše Bright Side.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije