Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova: Sve sastojke imate doma

shutterstock
22.03.2020.
u 07:00

Prirodna sredstva za čišćenje bolji su za vaše zdravlje, a i za Zemlju. Evo kako ih napraviti.

Čišćenje podova je izuzetno važno, pogotovo ako imate malu djecu, stoga je važno i da ne koristite jake kemijske preparate koji su štetni za djecu i ljubimce. Rađenje vlastitog sredstva za čišćenje podova je brzo, jeftino te dobro za Zemlju i za vašu obitelj.  Donosimo vam nekoliko načina kako napraviti prirodna sredstva za pranje podova, prenosi bhg.com.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Ocat je tekućina koja je odlična za pranje i čišćenje raznih površina, a nalazi se u gotovo svakom kućanstvu. Kako biste napravili svoje sredstvo za pranje podova pomiješajte oko tri litre destilirane vode i 200 mililitara octa.

Sapun, tekući ili u kamenu, napravljen od maslinovog ulja odličan je za čišćenje. Da napravite ovo sredstvo, pomiješajte jednu žličicu sapuna, tri litre vode i nekoliko kapi esencijalnog ulja za miris. Možete sredstvo napraviti i mješavinom 200 mililitara vode i 200 mililitara octa te jednom žličicom biljnog ulja. Ono je odlično za skidanje i najtvrdokornijih mrlja.

Za još jedno sredstvo za pranje podova potrebni su vam tri litre vode, dvije žlice octa, jedna žličica tekućeg deterdženta za suđe te dvije žlice takozvane ‘sode za pranje’. Sodu za pranje možete dobiti zagrijavanjem sode bikarbone, ali budite oprezni. Nakon što dobijete tu sodu, izmiješajte sve sastojke i vaše sredstvo je gotovo.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije