Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi ga vole

Napravite najjednostavniji banana split na svijetu, zaista je lako

shutterstock
25.08.2020.
u 14:30

Prije slaganja, banane pokapajte narančinim sokom kako ne bi potamnike

Svaki desert poseban je na svoj način, ali tijekom ljetnih i vrućih dana posebno je popularan ukusan Banana split. Bazira se na sladoledu te je jedan od najlakših deserta za napraviti, a uz to je i ukusan. Savršeno spaja okuse banane s bogatim, slatkim okusom sladoleda, prelivenim šlagom, trešnjama, jagodama, otopljenom čokoladom i bilo čime što vaše srce može zamisliti, stoga nije ni čudo da ovaj desert ima svoj dan, kako piše Days of the year.

Na današnji dan, 25. kolovoza, dan je Banana splita. Banana split nastao je 1904. godine u Pensilvaniji kada je farmaceut David Evans Stickler izumio ovaj desert miješanjem različitih sastojaka. Njegov izum brzo je postao popularan diljem Amerike, a zatim i diljem svijeta. No ovaj desert nije popularan samo zato što je iznimno ukusan, već je i dobar za zdravlje. 

Banane su odličan izvor vitamina B6. Vitamin B6 pruža niz velikih prednosti. Pomaže održavati živčani sustav, uklanjati neželjene kemikalije iz bubrega i jetre, metabolizira aminokiseline, masti i ugljikohidrate, pretvarajući ih u energiju i stvara crvene krvne stanice. Postoji niz drugih dobrobiti koje su povezane s bananama. To uključuje kalij koji zadovoljava oko 10 posto vašeg dnevnog unosa kalija. Sadrži i mangan koji pomaže u zaštiti kože stvaranjem kolagena. Banane su također sjajan izvor vitamina C. Vitamin C podržava zdravlje mozga proizvodnjom serotonina, što utječe na naše raspoloženje, ciklus spavanja i iskustva boli i stresa. Vitamin C pomaže vašem tijelu da proizvodi kolagen, bolje apsorbira željezo i štiti tijelo od oštećenja tkiva i stanica.

Kako biste proslavili ovaj dan, napravite svoj Banana split. Jednostavno na tanjur stavite dvije banane ili jednu bananu narezanu na pola, ovisno koliko je želite, te između njih stavite nekoliko kuglica sladoleda, istog ili različitog okusa. Desert ukrasite i zasladite raznim dodacima koje volite, poput šlaga, trešanja, čokoladnih mrvica ili bilo kojeg drugog voća. I to je sve - spremni ste za uživanje u desertu! Dodatan savjet: Prije slaganja, banane pokapajte narančinim sokom kako ne bi potamnile.

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije