Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beauty savjet

Nanesite podlogu za make-up kao profesionalac u 3 koraka

šminkanje
Foto: Shutterstock
25.05.2014.
u 08:52

Uporaba primera može se izostaviti, osim ako se make-up ne mora održati cijeli dan

Stručnjaci tvrde da je podloga za make-up najvažniji dio šminkanja.

Dakle, evo njihovog plana u tri koraka...

1. PRONAĐITE IDEALNU BOJU

Namažite malo tekuće podloge po liniji čeljusti i provjerite boju na dnevnoj svjetlosti. Ukoliko se boja stopi s okolnom kožom, bez utrljavanja, onda ste pronašli pravu.

Pronalaženje odgovarajuće nijanse može biti otežano zbog neonske rasvjete u prodavaonici. Zamolite prodavačicu da vam pomogne u tome, ili uzmite mali uzorak i ponesite ga kući.

Ako ne postoji mogućnost za bilo što od spomenutog, nanesite malo testera izravno na lice i izađite iz trgovine da biste provjerili kakva je zaista boja na dnevnom svjetlu. Također, možete ponijeti preostali stari puder od kuće i usporediti ga s testerima.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

2. PRIPREMITE KOŽU

Koža mora biti savršenočista i hidratizirana prije šminkanja. Nakon nanošenja hidratantne kreme, pričekajte pet minuta (da je koža potpuno upije), a zatim utrljajte podlogu.

Uporaba primera može se izostaviti, osim ako se make-up ne mora održati cijeli dan (ili do kasno u noć). Također, primer možete koristiti udanima kada vam se ne da kompletno šminkati, kao brz i savršen način da prekrijete nedostatkekože. Inače, primer možsmanjiti pore i matirati kožu lica.

3. PRAVILNO UTRLJAJTE PODLOGU

Ako želite neznatno pokrivanje kože, najboljeje da prstima utrljate podlogu. Za bolju pokrivenost kože, koristit kozmetičku spužvicu. Za svakodnevnu šminku, nanesite podlogu samo na mjesta na kojima trebate pokriti akne, crvenilo ili masnu 'T- zonu'.

Kad je u pitanju šminka za večer ili neke posebne prilike, utrljajtepodlogu u kožu cijelog lica, uključujući dio oko očiju - započnite od sredine lica i nastavite prema periferiji. Pazite da ne pretjerate s količinom podloge kakone biste izgledali kao lutka.

>>6 stvari na koje morate pripaziti pri kupnji i korištenju parfema

>>Znate li očistiti lice? Pogledajte kako se to ispravno radi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije