Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kućnoj radinosti

Higijena kupaonice važnija je no ikad, kako napraviti vlastito sredstvo za dezinfekciju

shutterstock
15.03.2020.
u 07:00

Kupaonica je prostorija koja se redovito treba prati, a stručnjaci su otkrili nekoliko trikova za jednostavno pranje.

Kupaonica je jedno od najprljavijih mjesta u kući, a kako bi naša higijena bila zadovoljavajuća, ona bi trebala biti čista, posebno sada kada se suočavamo s mogućnošću zaraze novim koronavirusom.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova za brzinsko čišćenje kupaonice, prenosi nbcnews.com.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije: 

Soda bikarbona i ocat odlični za čišćenje kada i tuševa, a i vrlo su jednostavni za korištenje. U jednu posudu umiješajte jednu čašu octa, pola čaše sode bikarbone i vruće vode. Zatim tu smjesu ulijte u zatvorenu kadu te kadu postupno punite vrućom vodom dok nije barem jednu četvrtinu puna. Ostavite vodu da stoji barem pet minuta, a zatim pustite vodu i dobro isperite kadu. Na isti način možete oprati i zahod.

Za čišćenje zahoda odlična je smjesa esencijalnih ulja i sode bikarbone. U jednu posudu umiješajte jednu čašu sode bikarbone s petnaest kapi esencijalnog ulja od čaja te petnaest kapi ulja od limuna ili naranče. Smjesu ulijte u zahod i ostavite da djeluje barem trideset minuta te zatim ga dobro oribajte četkom i pustite vodu.

Kako bi vaša kada, tuševi i umivaonici blistali i bili sjajni, preporučuje se pranje mješavinom sode bikarbone, esencijalnog ulja limuna i bosiljka te malo deterdženta za pranje suđa. Sve što trebate napraviti je smjesom oribati površinu i poslije isprati toplom vodom.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svaki dan obavlja kućanske poslove:

Komentara 2

DU
Deleted user
09:18 15.03.2020.

Glupih savjeta i pouka u zadnje vrijeme koliko hoćeš.Kao i do sada higijena je najvažniji dio sigurnog zdravog življenja i sad najednom otkrivanje tople vode !!!

IB
iva.begovic
09:13 15.03.2020.

Kombinacija octa i sode bikarbone vrlo je dobro i ekološko sredstvo za čišćenje. I sama ga koristim. Ipak, ne bi to sredstvo iz kućne radinosti nazvala dezinficijensom, a posebice dvojim da ima virocidno djelovanje. Kao savjet za prirodno sredstvo za čišćenje, članak je ok ali naslov neukog čitatelja može dovesti u zabludu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije