Namirnica koja podiže raspoloženje: Znate li zašto švicarski sir ima rupe?
Odgovor je pokušala dati znanost pa su švicarski znanstvenici laboratorijskim istraživanjem utvrdili da su za rupe odgovorne minijaturne čestice sijena.
Komentari 5
Kaj se ne veli "appenzeller" i "ementalera"? Osim toga, kaj ja znam je da rupe i rupice nastaju jer na početku proizvodnje sira, se mlijeku dodaju posebno uzgojene bakterije, koje uzrokuju stvaranje ugljičnog dioksida kada sir sazrijeva. Budući da plin ne može pobjeći kroz tijesto i koru, nakuplja se u šupljinama različitih veličina u siru. Na kocu, odakle sijeno, u zatvorenom krugu proizvodnje. Ja tim"znanstvenicima" ne vjerujem.
ma rupe ima zato da nas varaju , po cijeni sira prodaju i rupe i to je to
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Oni nam sugeriraju da bi i mi trebali pomalo jesti sijeno,kao,to je jako zdravo, skoro kao sir ementhaler....