Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo
Povratak na članak

Namirnica koja podiže raspoloženje: Znate li zašto švicarski sir ima rupe?

Odgovor je pokušala dati znanost pa su švicarski znanstvenici laboratorijskim istraživanjem utvrdili da su za rupe odgovorne minijaturne čestice sijena.

Komentari 5

Avatar jocker-3
jocker-3
10:09 16.07.2019.

Oni nam sugeriraju da bi i mi trebali pomalo jesti sijeno,kao,to je jako zdravo, skoro kao sir ementhaler....

VL
IV
IvicaKerempuh
07:48 16.07.2019.

Kaj se ne veli "appenzeller" i "ementalera"? Osim toga, kaj ja znam je da rupe i rupice nastaju jer na početku proizvodnje sira, se mlijeku dodaju posebno uzgojene bakterije, koje uzrokuju stvaranje ugljičnog dioksida kada sir sazrijeva. Budući da plin ne može pobjeći kroz tijesto i koru, nakuplja se u šupljinama različitih veličina u siru. Na kocu, odakle sijeno, u zatvorenom krugu proizvodnje. Ja tim"znanstvenicima" ne vjerujem.

VL
UJ
ujo41
07:44 16.07.2019.

ma rupe ima zato da nas varaju , po cijeni sira prodaju i rupe i to je to

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.