Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomogla je drugima

Nakon smrti bebe ova žena donirala je vlastito mlijeko drugim majkama

Sierra Strangfeld
26.11.2019.
u 10:26

Sierra je bila u dvadesetom tjednu trudnoće kada su ona i Lee saznali da njihova beba  boluje od trisomije 18 - rijetki genetski poremećaj koji izaziva mane u razvoju, a poznat je i kao Edwardsov sindrom.

Bebe s ovom dijagnozom rijetko prežive do poroda, a one koje to uspiju ne žive dugo nakon rođenja. Sierra i Lee odlučili su izgurati trudnoću do kraja i provesti malo vremena s svojim sinom koji je stigao dva mjeseca prije termina, a preminuo je samo tri sata nakon rođenja. Nazvali su ga Samuel Lee.



Par iz Wisconsina bio je shrvan, ali Sierra je odlučila napraviti nešto pozitivno i pomoći drugima.

Foto: Sierra Strangfeld

Podijelila je svoje teške trenutke na Facebooku, a objava je skupila preko tisuću lajkova, dijeljenja i komentara.

"Kada sam saznala da sam trudna ponovno, najveća želja bila mi je uspješno dojiti.", napisala je. "Ali kada sam saznala za Samuelovu dijagnozu bilo mi je jasno da će to biti nemoguće."

"Prije nego nas je Samuel napustio, rekla sam sebi da ću izdojiti mlijeko i donirati ga. Moja kći Porter pila je donirano mlijeko više od prvih pola godine svog života." 

"Nisam mogla spasiti Samuela, ali zato mogu neku drugu bebu."

Sierra je izdajala mlijeko 63 dana, izdojila 14 litara mlijeka i uspjela u namjeri da pomogne ženama koje ne mogu dojiti. 

"Izdajanje mlijeka nije najbolji osjećaj, teško je. Fizički i psihički. A još je teže kada nemate bebu."

Foto: Sierra Strangfeld

"Bilo je trenutaka kada sam bila ljuta i pomislila zašto mi se uopće stvara mlijeko kada nemam bebu koju bih mogla nahraniti? Zašto se budim usred noći zbog ovoga? Drugi dio mene osjećao je da je to jedina stvar koja me povezivala sa Samuelom. Sigurna sam da je ponosan na mene."

Foto: Sierra Strangfeld

"Na dan kada se trebao po pravilu roditi Samuel, donirala sam mlijeko u NICU, "banku mlijeka" u Americi - prvi i zadnji put. Hodanje hodnicima bolnice bio je još jedan korak u liječenju. I znam, osjetila sam, da je Samuel bio ondje sa mnom."

Sierra i Lee podižu razinu svijesti o trisomiji 18 od tada i nadaju se da će njihovo iskustvo naučiti druge i koristiti im. 

Komentara 1

AN
ANTIkomunist55
16:53 26.11.2019.

puno je ovakvih majki samo se ne reklamiraju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije