Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuli novi trend

Nakon prekida bivšima isplaćuju novac kao naknadu za 'nastalu štetu'

opraštanje
Foto: Thinkstock
16.05.2018.
u 09:39

Najčešće plaćaju muškarci ženama, no ima slučajeva u kojima žene isplaćuju novac muškarcima

U Kini je pokrenut novi trend u kojem parovi nakon prekida isplaćuju novac kao naknadu za raskid veze, a tamošnja policija nedavno je u gradu Hangzhou izašla na teren nakon što im je osoblje jednog lokala javilo kako su pronašli sumnjivi kovčeg.

Kada su ga otvorili, u njemu je bilo dva milijuna kineskih juana (nešto manje od dva milijuna kuna), a nakon što su ušli u trag vlasniku novca, doznali su da  je bio namijenjen njegovoj bivšoj djevojci.

Naime, sve više parova plaća prekid, odnosno za sve ono što se potrošilo tijekom veze.

Najčešće plaćaju muškarci ženama, no ima slučajeva u kojima žene isplaćuju novac muškarcima.

Koliko će novca biti isplaćeno odlučuju na temelju vremena provedenog zajedno, truda i novca koji su potrošili, a ključna je i ''emocionalna šteta'' koju prekid donosi, piše BBC.

Ovaj novac najviše pomaže ženama koje su starije te su protratile godine života na neuspješnu vezu te im je u jednu ruku utjeha jer još nisu pronašle onoga pravoga.

Treba li se ovakva praksa uvesti i kod nas?

Ključne riječi

Komentara 1

DE
deda1234
15:59 16.05.2018.

Kod nas se to zove brkorazvodna parnica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije