Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet stručnjaka

Nakon obilnog obroka svi bi trebali učiniti ovo

prejedanje
Foto: Thinkstock
07.02.2018.
u 12:01

Njemački stručnjaci preporučuju rješenje: šetnju nakon ručka ili večere koja može ubrzati probavu

Nakon obilna obroka dio se ljudi žali na žgaravicu ili na opći osjećaj prepunjenosti pa njemački stručnjaci preporučuju rješenje: šetnju nakon ručka ili večere koja može ubrzati probavu.

Suprotno tome, alkohol je usporava pa takozvane digestive, poput konjaka, najbolje je poslije jela izbjegavati, tvrdi njemačko društvo za probavne i metaboličke bolesti.

Umjesto da se sve pojede odjednom, onima s osjetljivijim želucem bolje je da jedu više manjih obroka.

Žgaravica se događa, između ostaloga, zbog prevelika pritiska na mišić zvan donji ezofagealni sfinkter.

Također, nije dobra ideja jesti kasno navečer jer takvi problemi često nastaju kada osoba legne pa dođe do refluksa želučanog sadržaja u jednjak.

Ključne riječi

Komentara 5

BE
Bela
12:28 07.02.2018.

Obilne obroke kao takve treba izbjegavati. svi previše jedu

Avatar kenj@c
kenj@c
12:09 07.02.2018.

To oni samo kažu da ja manje jedem i pijem.NEĆE PROĆI

Avatar Cohen
Cohen
17:54 07.02.2018.

Autor (-ica?) članka previđa najvažniju stvar- da prejedanje samo za jedan obrok može izazvati srčani udar (infarkt). Ovome vas uče kardiolozi na predavanjima u poliklinici Srčana u Draškovićevoj 13., Zagreb Dakle, čuvajte SAM ŽIVOT1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije