Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije ni slutila

Nakon 12 godina upoznala donora sperme s kojim ima djecu: 'Mislila sam da ne mora biti dio mog života, ali...'

Privatna arhiva
31.03.2020.
u 11:15

Kada je Jessica Share odlučila ostati trudna s donorom sperme kako bi započela vlastitu obitelj, nije ni slutila da će desetljeće kasnije sresti upravo njega, ali i razviti osjećaje.

Kada se rodila njezina najstarija kći, 2005. godine, nije znala niti jednu mamu koja je dijete dobila u istospolnom braku. Sve koje su imale djecu dobile su ih u prethodnim, heteroseksualnim vezama, ali Jessica i njezina djevojka morale su krenuti 'od nule'. Prvo su morale pronaći nekoga tko bi bio otac. Pronašle su donore sperme, a kako je ona radila od kuće odlučile su da će ona biti ta koja će nositi dijete, piše BBC News.

Gledale su da karakteristike donora budu slične karakteristikama njezine djevojke - visina, težina, zanimanje, valovita smeđa kosa i zaljubljenost u sport. Donor je naveo da je pisac, vozač taksija i glazbenik. Sedam mjeseci truda trebalo je da Jess ostane trudna s prvim djetetom. 

Foto: zvonimir ferina

"Kada se Alice rodila, bila je savršena. Drugu kćer, od istog donora, dobile smo kada je Alice imala 18 mjeseci. Bilo je jako zanimljivo gledati kako cure poprimaju iste karakteristike. Obje su jako visoke, imaju maleni nos, tanka i duga usta i nevjerojatan vokabular."

Kada su djevojčice bile stare jednu i tri godine, partnerica je odlučila prekinuti vezu s Jess. "Nije bilo nikakvih svađa u našoj obitelji ni nesuglasica, pa sam bila šokirana. Rekla je da ne želi razgovarati o tome i da nema toga što mogu napraviti da popravim naš odnos."

Foto: zvonimir ferina

Ovo je njihova priča...

"Nastavila sam odgajati cure i kod mene su bile pet dana u tjednu, tako par godina. Kada je Alice imala 10 godina, moja bivša ju je blokirala, prekinula svaki kontakt s njom i odbijala vratiti njezinu sestru nakon putovanja na kojem su bile. S njezine strane, bake, djedovi, rođaci nisu kontaktirali Alice dvije godine. Ona provodi dane u nadi da će se opet naći sa sestrom s kojom je odrasla." Nakon nekog vremena Alice se pitala odakle dolazi, pa je za Božić od bake tražila set za DNK testiranje, a rezultati su došli 8 tjedana kasnije. "Kliknula sam na opciju 'braća i sestre' na stranici s rezultatima, ali nisam mislila da će netko pisati. Prva stvar koju sam vidjela bila je: Aaron Long, 50% - otac i Bryce Gallo, 25% - polubrat."

Jessica je dugo istraživala po internetu i tražila Aarona. Iako nije bilo lako ni brzo, uspjela je. Povezala je njegovo radno mjesto i zanimanje s onim što je naveo kao svoje karakteristike i interese kada je donirao spermu. "Poslala sam mu poruku u kojoj je pisalo da imam dvije kćeri s njim, ali je jedna kod moje bivše. Pitala sam ga želi li razmijeniti obiteljske fotografije. Odmah je odgovorio, postali smo prijatelji na društvenim mrežama, a poslao mi je i dugačko pismo o sebi i svom životu. Kaže da je proveo nekoliko godina s bendom u mjestu di mi živimo, pa sam pomislila koliko puta smo ga sreli, a da nismo znale?"

Kontaktirala je i Brycea koji je rekao da je u kontaktu i sa drugom braćom i sestrama kojima je Aaron otac, a zajedno s Alice, njezinom sestrom i njim ima ih osam.

Foto: zvonimir ferina

Nakon nekoliko mjeseci Bryce, polusestra s kojom je u kontaktu Madi i Alice odlučili su posjetiti svog oca u Seattleu koji je napravio veliki party zajedno sa svom djecom koju ima, bivšim partnericama, njihovim muževima, djecom i prijateljima. 

Bila je u vezi s drugim Aaronom, a otac njezine djece počeo joj se udvarati. Ona je smatrala da donor sperme koji je postao dio života njezinoj kćeri, ne mora biti i u njezinom životu. Ipak, nakon što je prekinula vezu s jednim Aaronom, počela se pitati je li otac njezine djece onaj pravi i je li Seattle idealno mjesto za njihov život. Njezina djeca sličila su na njega, imala su i dio osobnosti njegove, a šali se i kako je prvi spoj bio onaj kada je uzela njegovu spermu. 

"Teško je reći je li taj DNK koji dijelimo u djeci ono što nas je povezalo, ali znala sam da osjećam nešto prema njemu. Preselile smo se k njemu 2017. godine. Ima jako veliku kuću, pa je uskoro i Madi počela živjeti s nama. Kao mama znala sam da mogu bez problema primiti svu njegovu djecu i brinuti o njima zauvijek. Oni imaju iste gene kao moja djeca, ne odgajam ih, ali osjećam nešto prema njima."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije