Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretni iznutra

Najvažnija ljubavna veza je ona sa samim sobom

sretna žena
Foto: Thinkstock
20.01.2015.
u 15:42

Umjesto da očekujemo da nam ljubav dođe izvana, puno je korisnije snagu i rješenje pronaći unutar sebe.

Kada promatramo svoj život, primijetit ćemo kako se na nevjerojatan način stvari, iskustva i događaji iznova ponavljaju.

Primijetit ćemo da često nepogrešivo biramo “pogrešne”, kako naši partneri s vremena na vrijeme sliče na naše roditelje, ili pak nikako ne uspijevamo pronaći nekoga tko bi nas zainteresirao ili koga bismo mi zainteresirali. Sigurno znate da u takvim situacijama znamo biti tužni, nesretni, nezadovoljni, obeshrabreni, ljuti... te krivimo i sebe i druge.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Tada smo skloni i upirati prstom u one koji nas ne vole dovoljno ili ne čine to na način na koji mi to očekujemo. Ponekad smo jednostavno umorni od neprestane “borbe”, pa slijedi također jedan poznati scenarij: krivimo život, sudbinu, karmu...

Sjetite se kad ste se posljednji put osjećali ovako, to vjerojatno nije bilo tako davno! Međutim, trebali biste znati da nijedan od ovih načina reagiranja ne donosi veliki pomak. Zbog toga je jako važno da utvrdimo upravo te šablone koje se često ponavljaju, da ih prepoznamo, da ih otkrijemo i transformiramo u ono što bismo željeli da bude naša nova istina. Prvi korak na tom putu je donošenje odluke da ćemo početi prihvaćati odgovornost za sebe i da ćemo od ovog trenutka početi istinski slušati želje i potrebe svog srca.

Umjesto da očekujemo da nam ljubav dođe izvana, puno je korisnije snagu i rješenje pronaći unutar sebe.

>>6 stvari koje uspješni i sretni parovi rade – drukčije

Ključne riječi

Komentara 1

FA
farukbob
11:22 21.01.2015.

nitko te nemoze voljeti kao sto mozes sam sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije