Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fit baka

Najstarija fitness influencerica: Izgubila 30 kilograma sa 74 godine

Instagram
04.03.2020.
u 15:04

Zbog problema sa zdravljem odlučila je promijeniti svoj stil života i izgubila je više od trideset kilograma.

Nikada nije kasno za promjenu svojih negativnih navika i početak zdravog i aktivnog života, koliko god klišej zvučalo. Pravi primjer za to je Joan MacDonald (74) iz Ontaria u Kanadi. Nakon što su joj liječnici rekli da će joj morati povećati dozu lijekova, Joan je odlučila promijeniti svoj život i svoje navike. U samo nekoliko godina ova sedamdesetogodišnja baka izgubila je više od trideset kilograma i postala uzor mnogima.

Budući da je imala sedamdeset godina, kada je odlučila promijeniti stil života, uzimala je mnogobrojne lijekove, za kolesterol, visoki krvni tlak i mnoge druge bolesti. Joan je bilo dosta lijekova i više se nije osjećala ugodno u svom tijelu. Kako bi postigla svoje rezultate, upitala je svoju kćer Michelle za pomoć te ju je ona prijavila za online program vježbanja. Joan je brzo počela ići u šetnje kao kardio dio treninga, baviti se jogom, a čak je počela i dizati utege.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Do danas je Joan izgubila 34 kilograma, a prestala je uzimati lijekove nakon što su joj liječnici rekli da joj se zdravlje popravilo. Ipak, početak mršavljenja bio joj je izuzetno težak jer je trebala raditi na svojoj snazi i izdržljivosti. "Jako sam spora i treba mi dvostruko duže da završim neku vježbu", rekla je za shape.com. Radom i trudom uspjela je doći do toga da vježba barem dva sata dnevno, pet dana u tjednu.

Iako je vježbanje pomoglo, Joan je morala promijeniti i svoju prehranu kako bi uspjela u svom cilju. "Kada sam započela, jela sam manje nego što jedem sada. Sada jedem više, pet obroka na dan, i nastavljam gubiti kilograme, a osjećam se odlično i zdravo", priznala je Joan. Njen prvi cilj bio je izgubiti višak kilograma, ali sada joj vježbanje predstavlja izbor snage i samopouzdanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Joan je svoje putovanje podijelila na svom Instagram profilu na kojem ima više od četiristo tisuća pratitelja, a svakodnevno objavljuje razne videe i fotografije svojih vježba. Postala je prava inspiracija starijim osobama da nikad nije kasno te da uz malo rada i truda, mogu poboljšati svoj život i svoje zdravlje.

Saznajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije