Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašen

Najmanja beba na svijetu imala je samo 275 grama

mali
05.03.2010.
u 16:02

Dječak je rođen u lipnju prošle godine, ali je tek u prosincu dosegnuo normalnu težinu za novorođenče - 3700 grama. Rođen je carskim rezom u 25. tjednu trudnoće

Samo 275 grama i 27 centimetara imao najmanji dječak na svijetu u trenutku svog rođenja, u lipnju prošle godine. Dječak je rođen u Göttingenu u Njemačkoj, a tamošnji liječnici tvrde da je najmanji dječak na svijetu kojeg su uspjeli spasiti, prenosi 24 sata. Rođen je carskim rezom u 25. tjednu trudnoće, a kući je pušten tek nakon šest mjeseci provedenih u bolnici.

Dječak je tek u prosincu dosegnuo normalnu težinu od 3700 grama. Liječnik Stephan Seeliger (45) kaže da je s roditeljima razgovarao da li da dijete porode ranije ili ne. Dodaje kako je dobro da su to ipak učinili. Glasnogovornik klinike kaže da su od dječaka bile lakše samo tri djevojčice. Najmanja od njih je rođena sa samo 244 grama u SAD-u.

Ključne riječi

Komentara 1

ND
natasa_de
11:58 06.03.2010.

Nek mu je sa srecom !!! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije