Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponavljaju je

Najčešće pogreške koje radite kad kod kuće pečete pizzu

Shutterstock
20.12.2020.
u 07:00

Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, no to nije slučaj s pizzom

Pizza je omiljeno jelo i velikih i malih. Ako ste među onima koji vole sami ispeći pizzu i nadjenuti je omiljenim sastojcima po želji, ovo je za vas. 

Ako sami pripremate tijesto za pizzu, jedna od najčešćih pogrešaka je da tijesto ne ostavite postrani da "odmori". 

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:

1/8

Nikako nemojte tijesto, kada je vrijeme, rastezati valjkom za tijesto. Činite to rukama. Ako se tijesto "povlači" nakon što ga razvučete, to znači da ga je potrebno ostaviti još malo da odmori na sobnoj temperaturi. 

Nemojte na tijesto stavljati gotove, kupovne umake od rajčice. Napravite ga sami. Uzmite sok od rajčice, zasolite po želji, dodajte malo bosiljka ili origana i namažite tijesto. 

Ne pretjerujte sa sastojcima na pizzi. Ako stavljate pršut, primjerice, pazite da ne dodajete i ostale slane sastojke zbog kojih pizza može postati preslana i nejestiva. 

Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, no to nije slučaj s pizzom. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta. 

Bez fritula nema blagdana: Uz ove trikove napravite najbolje fritule kod kuće:

Ključne riječi

Komentara 3

MO
montello
19:38 20.12.2020.

pizzu obozavam

Avatar Mihica
Mihica
17:15 20.12.2020.

Zašto se hr voze vlakom.. Pa da bi se na važili...

Avatar Mihica
Mihica
17:14 20.12.2020.

Peći ko to kaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije