Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunska kozmetika

Evo koje su najčešće pogreške koje činimo u njezi kože

Njega lica, koža,
Foto: Thinkstock
21.06.2014.
u 11:53

Jedna od glavnih pogrešaka je ne skidate li šminku prije spavanja. Trebate na umu imati da ako želite zdravu i lijepu kožu, obavezno morate skinuti šminku s lica...

Koje pogreške činimo u njezi kože, a da mogu imati loše posljedice? (Barbara, Krk)

Jedna od glavnih pogrešaka je ne skidate li šminku prije spavanja. Trebate na umu imati da ako želite zdravu i lijepu kožu, obavezno morate skinuti šminku s lica. Skidanjem šminke i svih drugih nečistoća pomoći ćete da vam koža preko noći diše i odmori se. Time ćete spriječiti i pojavu akni.

Pretjerano korištenje pilinga je štetno. Uklanjanje mrtvih stanica kože jako je dobro, no ni u jednom slučaju nemojte s time pretjerivati. Stručnjaci preporučuju eksfolijaciju kože jednom tjedno da ne bi došlo do pretjeranog sušenja, a samim time i ožiljaka i bora. Nakon pilinga obavezno treba staviti masku, hranjivu i hidratantnu. Nezdrava prehrana također je štetna. Osim što oštećuje kožu, dovodi i do viška kilograma. Dobra i uravnotežena prehrana sastoji se od puno voća i povrća i učinit će čuda na vašoj koži.

Preporučuje se odlazak u salon barem četiri puta godišnje na tretmane za jačanje, hranjenje i osvježenje kože. Terapeutski kisik jedan je od najvažnijih elemenata u borbi protiv umorna izgleda, bora i nedostatka sjaja kože lica.

>>Zašto je koža tinejdžerica tako osjetljiva?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije