Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male tajne
Povratak na članak

Najbolji umak za tjesteninu na svijetu ima samo ova tri sastojka

Marcela je tvrdila kako luk niti ostale sastojke ne treba sjeckati. Smao ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi promiješaju.

Komentari 22

Avatar Django
Django
15:33 13.01.2019.

Činjenica je da smo od svih koji su se ovuda motali pokupili po neko jelo. Ali, naša sarma je bolja od turske kao i ćevapi, naš fiš je bolji od mađarskog, naš bečki je bolji od austrijskog, naše knedle i palačinke su bolje od čeških, naš brodeto i pršut su bolji od talijanskih. Isto tako i šalša od pomidora. Pa ona je bez bosiljka jedno sasvim drugo i totalno bezvezno jelo. Da samo pomidori i kapula. Pa to je paradajz salata.

VL
DU
Deleted user
14:55 13.01.2019.

Maslac ide u šalšu možda na Aljasci.

VL
PR
prajdali100
15:59 13.01.2019.

Ma dajjjjjjj ! Nema šanse da pravim tu šalšu. Obilato staviti maslaca !!? Ni u ludilu.

VL
SA
samoborka
09:50 13.01.2019.

45 minuta kuhanja pelata?? Ajme..ne znam bas..predugo mi to djeluje. Ja svaki pelat isjeckam na jedno 3 dijela te stavim na ugrijano maslinovo ulje u dubljoj tavi. Nekada prije stavljanja pelata,proprzim sitno nasjeckani luk na ulju,nekada ne,ispadne skroz ok i bez luka. Nakon 10ak min przenja pelata na ulju, dodam,sol,malo papra, bosiljak (najradije svjezi,ali moze i suseni) i origano te zaspem parmezanom (parmezan nakon micanja s vatre). Od tjestenine za taj umak,iliti salsu, ja osobno najcesce koristim deblje spagete (br 9), ali ok su i fusilli (svrdla). Brzo,jednostavno,jeftino,ukusno.

VL
Avatar PapillonLionne
PapillonLionne
15:03 13.01.2019.

Luk, celer, mrkva, peršin(korijen) i rajčica s okusom (ne ova po EU pravilniku) i na kraju bosiljak. Nema boljeg! :D

VL
MA
Matrix5
16:12 13.01.2019.

Mmmmm Rajčica maslinovo ulje mrkva celer sol i bosiljak Kuhati cca 1 h ovisno o kolicini

VL
TV
tiha_voda
17:04 13.01.2019.

Njemački nazivi jela imaju hrvatske prijevode, a ako se preuzimaju onda treba paziti kojeg su roda te imenice. Evo nekih. Knödel (muški rod) (hrv.: okruglica; srb.: knedla); Strudel (muški rod) (hrv.: savijača; srb.: štrudla); Schnitzel (srednji rod) (hrv.: odrezak; srb.: šnicla); Krapfen (muški rod) (hrv.: pokladnica; srb.: krafna). Dakle ako već netko želi zadržati njemački izraz u hrvatskom onda je to: knedl, šnicl, štrudl, krafn.

VL
SA
sargu123
20:38 13.01.2019.

Maslinovo ulje, puno češnjaka, peršuna i rajčice. Mljac!

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
18:45 13.01.2019.

Ne slušajte ju LAŽEEEE !!!

VL
BO
Bo
11:09 13.01.2019.

Šalša se kuha dugoo bar 2h na laganoj vatri. Ide maslinobo ulje, kapula, paprika, pomidor. To je za rižu pa se zove đuveđ. Bez paprike je za paštu ali se stavi malo pancete. Pou iz Dalmacije

VL
LE
lektor
00:19 14.01.2019.

Mah! Kako bi rekli Talijanci: olio, aglio, perzemolo, pomodori pelati senza semi, basilico e niente di piu.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:36 13.01.2019.

Nabraja tzv novinar sastojke I ispadne 4....uz put, maslac????

VL
Avatar darkkati
darkkati
18:01 13.01.2019.

maslac je zdraviji od ulja

VL
SJ
Samo ja
21:44 13.01.2019.

Nemate vi pojma o kuhanjuu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.