Najbolji umak za tjesteninu na svijetu ima samo ova tri sastojka
Marcela je tvrdila kako luk niti ostale sastojke ne treba sjeckati. Smao ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi promiješaju.
Komentari 22
Maslac ide u šalšu možda na Aljasci.
Ma dajjjjjjj ! Nema šanse da pravim tu šalšu. Obilato staviti maslaca !!? Ni u ludilu.
45 minuta kuhanja pelata?? Ajme..ne znam bas..predugo mi to djeluje. Ja svaki pelat isjeckam na jedno 3 dijela te stavim na ugrijano maslinovo ulje u dubljoj tavi. Nekada prije stavljanja pelata,proprzim sitno nasjeckani luk na ulju,nekada ne,ispadne skroz ok i bez luka. Nakon 10ak min przenja pelata na ulju, dodam,sol,malo papra, bosiljak (najradije svjezi,ali moze i suseni) i origano te zaspem parmezanom (parmezan nakon micanja s vatre). Od tjestenine za taj umak,iliti salsu, ja osobno najcesce koristim deblje spagete (br 9), ali ok su i fusilli (svrdla). Brzo,jednostavno,jeftino,ukusno.
Luk, celer, mrkva, peršin(korijen) i rajčica s okusom (ne ova po EU pravilniku) i na kraju bosiljak. Nema boljeg! :D
Mmmmm Rajčica maslinovo ulje mrkva celer sol i bosiljak Kuhati cca 1 h ovisno o kolicini
Njemački nazivi jela imaju hrvatske prijevode, a ako se preuzimaju onda treba paziti kojeg su roda te imenice. Evo nekih. Knödel (muški rod) (hrv.: okruglica; srb.: knedla); Strudel (muški rod) (hrv.: savijača; srb.: štrudla); Schnitzel (srednji rod) (hrv.: odrezak; srb.: šnicla); Krapfen (muški rod) (hrv.: pokladnica; srb.: krafna). Dakle ako već netko želi zadržati njemački izraz u hrvatskom onda je to: knedl, šnicl, štrudl, krafn.
Maslinovo ulje, puno češnjaka, peršuna i rajčice. Mljac!
Ne slušajte ju LAŽEEEE !!!
Šalša se kuha dugoo bar 2h na laganoj vatri. Ide maslinobo ulje, kapula, paprika, pomidor. To je za rižu pa se zove đuveđ. Bez paprike je za paštu ali se stavi malo pancete. Pou iz Dalmacije
Mah! Kako bi rekli Talijanci: olio, aglio, perzemolo, pomodori pelati senza semi, basilico e niente di piu.
Nabraja tzv novinar sastojke I ispadne 4....uz put, maslac????
maslac je zdraviji od ulja
Nemate vi pojma o kuhanjuu
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Činjenica je da smo od svih koji su se ovuda motali pokupili po neko jelo. Ali, naša sarma je bolja od turske kao i ćevapi, naš fiš je bolji od mađarskog, naš bečki je bolji od austrijskog, naše knedle i palačinke su bolje od čeških, naš brodeto i pršut su bolji od talijanskih. Isto tako i šalša od pomidora. Pa ona je bez bosiljka jedno sasvim drugo i totalno bezvezno jelo. Da samo pomidori i kapula. Pa to je paradajz salata.