Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA IZNAD OČEKIVANJA

Turistička patrola Večernjeg lista: Najbolji restoran na obali je Astoria, evo što o svemu kaže vlasnik

Promajna: Turisticka patrola Vecernjeg lista
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
14.08.2021.
u 08:39

Šime Ivandić imao je ponudu u SAD-u, ali je ostao i preuzeo obiteljski restoran

Restoran Astoria u Promajni osvojio nas je na prvi pogled i prvi zalogaj. Ugostiteljaka ponuda duž naše obale iz ljeta u ljeto sve je kvalitetnija i sve je teže proglasiti najbolji restoran, pa uz Astoriju kojoj smo dali 99 bodova, odmah na početku moramo istaknuti restoran Dalmacija u Starigradu i konobu Kanata u Betini koji dijele drugo i treće mjesto samo s jednim osvojenim bodom manje.

– Ova sezona u svakom je pogledu bolja od očekivane! – oduševio se Šime Ivandić, 30-godišnji vlasnik šampionske Astorije. Završio je Fakultet menadžmenta, turizma i ugostiteljstva u Zagrebu i imao ponudu za mjesto voditelja lanca restorana u SAD-u, ali očev poziv da preuzme obiteljski restoran u Promajni bio je primamljiviji. Vratio se i nije požalio.

07.07.2021., Promajna - Turisticka patrola i Vecernjakove zvjezdice u naselju Promajna u opcini Baska Voda. Sime Ivandic Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Njegova obitelj među prvima je u Promajni počela nuditi doručke kada se turizam tek počeo razvijati, a Šime je obiteljsku tradiciju spojio sa suvremenim zahtjevima gostiju. – Majka je glavna kuharica, a gosti su puni superlativa o njezinim tradicionalnim delicijama, spravljenim od domaćih namirnica. Specijalizirali smo za riblja jela, manistru s plodovima mora i odreske. Sve je friško i to gosti cijene – govori Šime, koji je pravi primjer mladog, ambicioznog i školovanog poduzetnika. Svojim se gostima obraća na engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom, poljskom, švedskom ili hrvatskom jeziku. Sezona, kaže on, teče bolje od najsmjelijih snova

.– Ovoliku masu ljudi još nisam vidio. Tijekom sezone smo se i pojačali, zaposlili još jednog čovjeka, sve je bilo bukirano i po četiri dana unaprijed. Ipak, hvala Bogu, sve teče dobro, nije bilo ni nekih većih problema s opskrbom, mada ni dobavljači nisu ovo očekivali – kaže Šime Ivandić. Nije bilo problema zbog zatvaranja u ponoć, kaže on.– Nije bilo okupljanja, nakon 12 gase se svjetla, Promajna uranja u tišinu. Dobro je i što su na Rivijeri otkazani kulturni događaji. Treba izbjegavati stvaranje gužvi, bit će prilike i za fešte! – poručuje Ivandić.

1. Astoria Promajna 99

2. Kanata Betina 98

3. Dalmacija Starigrad 98

4. Dalmata Krapanj 97

5. Prstac Ražanj 97

6. Bracera Duce 96

7. Mika Novigrad 96

8. Bukara Drvenik 95

9. Žal Klimno 94

10. Leut Pisak 94

11. Joso Sukošan 94

12. Antika Zaton 94

13. Stipe Drage 93

14. Niko Grebaštica 93

15. Mali Ante Blace 92

16. Konavoski dvori Ljuta 92

17. Sveti Mikula Rakalj 92

18. Barsa Lovište 91

19. Ribar Sg. Vranjica 91

20. Karoca Srima 91

21. Toni Zambatija 90

22. Ulika Selce 90

23. Batelan Brseč 89

24. Lučica Ičići 89

25. Stari grad Senj 89

26. Kolarin Slano 89

27. Pirate Vabriga 88

28. Giardin Sv. Marina 87

29. Stari ribar Ližnjan 84

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
16:12 14.08.2021.

Aaa...cijene? Kad ti ga ucera racun duvas tri tjedna poslije toga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije