Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Best Chef Awards

Najbolji chef na svijetu ponovo je Španjolac Dabiz Muñoz, genijalac koji posjet svom restoranu opisuje kao vožnju na toboganu smrti

ADRIAAN VAN LOOY
21.09.2022.
u 10:08

Madrid je posljednjih dana bio centar svjetske gastronomije - na trodnevnoj priredbi The Best Chef Awards okupila se sama krema moderne kuhinje, a najboljim od najboljih drugu godinu zaredom proglašen je genijalac iz Španjolske Dabiz Muñoz. Slovenska chefica Ana Roš ove je godine na ljestvici najboljih chefova na svijetu zauzela visoko 9. mjesto.

Vjerojatno najuglednija gastronomska manifestacija koja uspijeva puna tri dana okupiti na jednom mjestu najbolje chefove svijeta - The Best Chef Awards - vratila se ove godine u Madrid gdje, očito, i pripada jer među 5 najboljih chefova na svijetu čak su 3 Španjolca: Dabiz Muñoz iz ultrapopularnog madridskog restorana DiverXO, koji je drugu godinu zaredom proglašem najbolji chefom na svijetu te legendarni Juan Roca iz restorana El Celler de Can Roca na trećem i Andoni Luis Aduriz iz restorana Mugaritz na četvrtom mjestu. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

U elitnom društvu TOP5 najboljih svjetskih chefova našli su se očekivano i genijalni Rene Redzepi te svjetska kulinarska zvijezda Massimo Bottura. Slovenka Ana Roš, čiji je restoran Hiša Franko s dvije Michelinove zvjezdice 34. najbolji restoran na svijetu po izboru The World's 50 Best Restaurants ove se godine s osvojenim 9. mjestom našla u TOP10 najboljih svjetskih chefova. Naš Hrvoje Kroflin iz restorana Mano2 bio je jedan od nominiranih chefova za ovu prestižnu nagradu.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

S Dabizom Muñozom, najboljim chefom na svijetu 2021. i 2022. godine, razgovarali smo u svibnju ove godine, evo kako je komentirao ovo ugledno priznanje:

"Smatram da se radi o divnom priznanju. Prekrasno je kad vam je rad prepoznat od ostalih chefova i drugih pripadnika industrije, na način da vas proglase najboljim chefom na svijetu. Ali iskreno ću vam reći, ja se ne osjećam tako. Mislim, tko je najbolji chef na svijetu? Ne znam. Ne čini mi se da sam to ja!"

Intervju s Dabizom Muñozom u cijelosti možete pročitati ovdje.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Komentara 1

FR
franjo
11:22 21.09.2022.

Neće valjda šef biti Hrvat koji je diktator

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije