Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodan osjećaj

Naduti ste od blagdanske hrane? Isprobajte ovu joga pozu nekoliko minuta i riješite taj problem

Shutterstock
29.12.2020.
u 09:29

Ako ste za blagdane uživali u hrani vrlo vjerojatno vam se malo pokvario probavni ritam i osjećate se naduto - pomozite si ovim jednostavnim trikom.

Nekoliko dana uživamo u blagdanskoj hrani, jedemo veću količinu nego inače i ne brinemo za kalorije. Ipak, kada prođu blagdani ostaje onaj osjećaj nadutosti i nerijetko pokvarimo ritam probave. Osim što ćete tu nelagodu ukloniti pravilnom prehranom i tjelovježbom, možete isprobati jednu pozu iz joge za koju gotovo svi tvrde da pomaže. 

Instruktorica joge, Claire Grieve otkrila je da kod nadutosti može pomoći poza Ardha Matsyendrasana, odnosno okret u sjedećem položaju. 

Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje

Prvo sjednite na pod i ispružite noge ispred sebe. Prekrižite zatim desnu preko lijeve i neka bude uz lijevo koljeno. Lijevi lakat 'zakačite' oko vanjskog ruba koljena i počnite se uvijati. Važno je da se okrećete odozdo prema gore i pogled usmjerite preko desnog ramena. Pri svakom udisaju istegnite kralježnicu, a na izdahu se zakrenite kako biste se 'produbili' dalje u pozu. Pokret ponovite uz 10 dubokih udisaja na jednoj strani, a zatim napravite sve na suprotnoj.

Kako prenosi MBG, u okretu se fokusirajte na istezanje jednako koliko i na uvijanje i nemojte žuriti s pokretima - dopustite vratu i pogledu da prirodno prate jedno drugo.

Osim kod nadutosti, ova poza pomaže u održavanju zdrave kralježnice, kod pokretljvosti i pravilnog držanja tijela. 

Smetaju vam vjetrovi i nadutost? Doznajte kako će vas ova biljka 'spasiti':

1/1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije