Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studija pokazala

Na prvi pogled znamo \"odrediti\" nečiju seksualnu orijentaciju?

gay
AFP
16.05.2012.
u 12:15

Moglo bi se raditi o čistoj sreći pri pogađanju, ali stručnjaci su uvjereni da većina ljudi može odrediti tako nešto u trenutku

 

Izgleda da svi imamo unutarnji "gaydar" i na prvi pogled možemo "odrediti" je li osoba koju smo upravo upoznali heteroseksualna ili homoseksualna. Tako barem tvrde istraživači sa sveučilišta Washington. 
Također, kažu kako je lakše procijeniti žensku seksualnost nego mušku. 
Studija je bila vrlo jednostavna - 129 studenata je na temelju gledanja crno bijelih fotografija 96 lica moralo reći misle li da je osoba heteo- ili homoseksualna. Fotografije su bile izrezane tako da se ne vidi kosa, a sve žene na fotografijama su bile nenašminkane, odnosno muškarci su bili obrijani.  
U dvije trećine slučajeva su točno naznačili seksualnost žena, dok su za muškarce pogodili u 57 posto fotografija. 
Ipak, istraživači priznaju da nemaju svi gaydar. 
Kritičari ove studije kažu kako se moglo raditi o "čistoj sreći" i pogađanju.  

 

Izgleda da svi imamo unutarnji "gaydar" i na prvi pogled možemo "odrediti" je li osoba koju smo upravo upoznali heteroseksualna ili homoseksualna.

Tako barem tvrde istraživači sa Sveučilišta Washington. Kažu i da je lakše procijeniti žensku seksualnu orijentaciju nego mušku. 

Studija je bila vrlo jednostavna – 129 studenata na temelju gledanja crno-bijelih fotografija 96 lica moralo je reći misle li da je osoba hetero- ili homoseksualna.

Fotografije su bile izrezane tako da se ne vidi kosa, sve žene na fotografijama bile su nenašminkane, a muškarci obrijani.  

U dvije trećine slučajeva ispitanici su točno naznačili seksualnu orijentaciju žena, dok su za muškarce pogodili u 57 posto slučajeva. 

Ipak, istraživači priznaju da nemaju svi gaydar. Kritičari ove studije kažu da se moglo raditi o "čistoj sreći" i pogađanju.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije