Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Na ovom dijelu lica nikada ne biste trebali istiskati prištiće

Prištići
Foto: Pixabay
17.12.2018.
u 15:48

Trebali biste se suzdržati od istiskivanja prištića ako se pojavio na području "opasnog trokuta", odnosno, na području lica koje obuhvaća od kuteva usana do vrha nosa, u visini obrva.

Ako ste među onima koji ne mogu izdržati, a da ne istisnu prištić na licu, ovo je za vas.

Strpljenje je ono što je potrebno imati svakako kada se na licu pojavi prištić, ali upravo zbog toga što je na tako vidljivom mjestu, mnogi ne mogu odoljeti, a da ga ne istisnu. Ipak, trebali biste se suzdržati ako se pojavio na području "opasnog trokuta", odnosno, na području lica koje obuhvaća od kuteva usana do vrha nosa, u visini obrva.

Razlog zašto biste trebali izbjegavati dirati prištiće u ovom području lica jest što je tu najveći rizik od nastanka infekcija. Na tom području se nalaze vene koje dovode krv do mozga, piše Readers`s Digest.

"Ako se u tom području razvije jaka infekcija kože i ne liječi se pravodobno i adekvatno, može se proširiti i na mozak i završiti fatalnim ishodom, pojašnjava dr. Jeremy Brauer, dermatolog iz NYU Langone Medical Centra za Men’s Health.  

Ako se pojavi infekcija, ona se lako može tretirati antibioticima. Prepoznajte je kroz simptome natečenosti,pojave crvenila, krvarenja... Javite s eliječniku ako uočite ovakve probleme. 

Pogledajtre i video Pilom rezao bačvu za ulje

Ključne riječi

Komentara 1

LJ
ljutko
19:24 17.12.2018.

Koji glupi članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije