Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitna cijena

Na odmor u babljem ljetu jeftinije i do 50 posto

jelsa
Vanja Zubčić/Pixsell
05.08.2010.
u 18:01

Masovna su hotelijerska sniženja kad jenja sama špica sezone, poslije 20. kolovoza.

– Adaptirali smo kuću i ljetovanje je u kolovozu otpalo. Razmišljamo eventualno na odmor u rujnu, kad na moru sve bude jeftinije – kaže Zagrepčanin Mladen.
Poput Mladenove obitelji, mnogi su građani prekrižili odlazak na more u špici, kad su cijene najviše. A posezonu se, posluži li vrijeme, isplati i te kako pričekati.

Malo neprodanog

Cijene na Jadranu uobičajeno su od 15 do 20 posto niže nego u kolovozu, a povrh toga u pravilu bude i more dodatnih akcija.

– Sada su takve akcije još relativno rijetke. Trenutačno je uglavnom riječ o akcijama u kojima se nudi sedam dana odmora, a plaća šest ili o popustima od maksimalno 15 posto. Prave, još atraktivnije akcijske ponude za rujan tek će uslijediti od druge polovice kolovoza. Kako su, pak, i naši kupci navikli kupovati odmor u zadnji tren, još nema navale za odmor u rujnu – kaže Nikolina Frklić iz Adriatica.neta, u kojem ističu da je za kolovoz ostalo malo neprodanih aranžmana te da su im osobito dobro dosad išli Biograd, Šibenik, popularne Vodice i Tučepi.

Povratak Hrvata?

Prema dosad objavljenim posezonskim aranžmanima, na odmoru tijekom babljeg ljeta štedi se minimalno petstotinjak kuna, a to je danas popriličan novac s obzirom na recesiju i štednju građana.

Što je, pak, aranžman skuplji, ušteda je u posezoni veća.
– Pojedini su hoteli, poput Hvara iz Jelse, cijenu čak prepolovili – kaže Dalibor Čanaglić iz Kompasa u kojem ističu i da je u srpnju deset posto više Hrvata kupilo odmor na Jadranu nego lani te da se prodaja solidno nastavila i u kolovozu.

Hoće li se ovog ljeta usprkos krizi dogoditi povratak Hrvata na Jadran?
Lani i u ovogodišnjoj predsezoni naših je građana bilo osjetno manje na domaćem moru nego 2008. te u predsezoni 2009.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
19:42 05.08.2010.

Cijene voća i povrća na moru su katastrofa....

RE
returnofTito
23:32 05.08.2010.

Na zimu ce biti jos jeftinije ... PLJUC!

BA
Bajum
18:56 05.08.2010.

Na žalost postala je realnost da naši ljudi nemaju novaca da odu na more u svoju državu ili se moraju zadužiti da bi si priuštili 7 dana mora. Jug Dalmacije se može zaboraviti,osim ako nemate nekog svog dole jer su cijene katastrofa. Ima u konzumu bazena na akciji,pa se narednih ljeta vidim u tom mini bazenu dok promatram gužvu na ulicama Zagreba. Hvali more,drž se kraja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije