Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skida nove i stare, tvrdokorne

Na odjeći su vam ostale bijele mrlje od dezodoransa? Evo kako ćete ih lako ukloniti

Shutterstock
15.09.2022.
u 07:00

Trebate samo mali ručnik i deterdžent za suđe.

Bijele mrlje od dezodoransa nastaju kad se u žurbi spremamo, poprskamo ili namažemo proizvodom i odmah obučemo odjeću - pogotovo onu tamnijih boja. Ponekad ih možemo ukloniti ako prijeđemo rukom preko njih i otresemo ih, ali ponekad je potrebno malo više truda jer su tvrdokornije.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8


Kako prenosi PureWow, takve se mrlje mogu lako ukloniti uz pomoć stvari koje već imamo kod kuće - deterdžentom za pranje posuđa i malim ručnikom. 

Uzmite ručnik, namočite ga hladnom vodom i iscijedite. Dodajte nekoliko kapi deterdženta i protrljajte nježno po mrljama dok se ne uklone. 

Isperite ručnik i ponovno prijeđite preko dijelova gdje su bile mrlje kako biste uklonili višak deterdženta. 

Preporučuje se da taj komad odjeće ostavite za neku drugu priliku i odjenete nešto suho i čisto. Sušenje sušilom za kosu nikako nije dobra ideja jer kombinacija topline i kemikalija od dezodoransa i deterdženta mogu dovesti do požara, pa imajte to na umu.

Ako su mrlje od dezodoransa starije, onda deterdžent nanesite direktno na mrlju i trljajte četkicom za zube. Nakon toga odjevni predmet stavite u perilicu rublja.

Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije