Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super trik

Na noževima se stvorila hrđa? Ne brinite, jednostavno je možete ukloniti – limunom

Liz Maya/Instagram
06.04.2021.
u 07:00

Liz je dodala i da umjesto limuna možete koristiti ocat.

Stilistica domova i majka četvero djece iz Australije Liz Maya oduševila je ljude trikom koji je podijelila na Instagramu, a tiče se čišćenja noževa na koje se primila hrđa.

Da limuni nisu samo za pripremu limunade, naglasila je u objavi i objasnila da kiselina iz ovog agruma djeluje antibakterijski, antiseptički i kao izbjeljivač. Također, ulja koja se nalaze u kori limuna daju sjaj. Sve što trebate napraviti, kako prenosi Daily Mail, jest provući nož kroz limun ili uzeti jednu krišku i trljati po oštrici.

Pogledajte video:

"Ovo je sjajno. Imam nekoliko noževa koji su zahrđali od stajanja u perilici posuđa. Hvala vam što ste ovo podijelili", komentirala je jedna osoba. 

Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice dulje će trajati:

1/8
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:21 06.04.2021.

neznam dal se kod nas uopče prodaju kuhinjski noževi koji hrđaju, odn pribor za jelo... ajd, ima lovačkih noževa koji su od takvog "hrđajučeg" čelika, al znamo kako se tretiraju takve oštrice a to ne uključuje kiseline, pa ni limunske -nikad, stoga, ne slušajte tu Liz, kupite nehrđajuće, a tetenus pribor ak vam je drag, očistite WD-om pa arhivirajte il pobacajte u staro željezo

MO
montello
18:21 06.04.2021.

dobro čisti limun super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije