Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Thalassotherapia

Na liječenje k nama dolaze i Norvežani koji imaju reumatološka oboljenja

Opatija
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
29.03.2019.
u 10:53

Na međunarodnom tržištu Thalassotherapia je odavno – više od šest desetljeća ovamo dolaze pacijenti iz Austrije koji se u Opatiji liječe od dermatoloških profesionalnih kožnih oboljenja

Na lanjskim Danima turizma Opatija je proglašena jednom od najboljih destinacija zdravlja u Hrvatskoj, a Thalassotherapia Opatija dobila je Turistički cvijet kao najbolje spa lječilište. Ova Kli­nika za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila smještena je u samom sredi­štu Opatije.

Kraljevske masaže

Osnovana još daleke 1957. go­dine ustanova se može podičiti prvom učinjenom ergometrijom na području tadašnje Jugoslavije te osnivanjem kardiološkog dija­gnostičkog laboratorija, prvog te vrste u bivšoj državi. Ujedno je i prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je uvela stručnu i modernu rehabilitaciju srčanih bolesnika. Sa šezdesetgodišnjim iskustvom u radu s kardiološkim, reumatološkim, fizijatrijskim i dermatološkim bolesnicima svr­stava se u sam vrh ustanova za liječenje i rehabilitaciju. Unatrag dvije godine u ustanovi djeluje i laboratorij za kateterizaciju srca i srčanu elektrostimulaciju. Thala­ssotherapia Opatija prepoznata je po modernim slikovnim tehnika­ma u kardiologiji, od magnetske rezonancije srca do MSCT koro­narografije i kardiografije.

Ustanova u svom sastavu ima i dva referentna centra Ministar­stva zdravlja. Thalassotherapia je izašla i na međunarodno tr­žište pa se tako mogu pohvaliti da više od šest desetljeća k nji­ma dolaze pacijenti iz Austrije, njih 200-300 godišnje, koji se ovdje liječe od dermatoloških profesionalnih kožnih obolje­nja. Od ove pa do 2023. godine Thalassotherapiji je, kao rezultat uspjeha na međunarodnom na­tječaju, zajamčen dolazak paci­jenata iz Norveške oboljelih od reumatoloških bolesti koji će u Opatiju dolaziti na rehabilitaci­ju. U planu je da doskora paci­jenti iz inozemstva ovamo dola­ze i na kardiološku rehabilitaciju. Osim što se u Thalassotherapiju može doći na liječničku uputni­cu, ustanova je pokazala da prati trendove u medicini pa je prije tri godine u prostoru Thalasso Well­ness Centra osigurana primjena suvremenih estetskih zahvata u uvjetima vrhunskog medicinskog standarda.

Estetsku kirurgiju predvodi specijalist opće i plastič­ne kirurgije dr. med. Nino Vidas. Sam wellness centar nudi pro­izvode koji se temelje na kori­štenju morske vode i sastojaka mora koji se mogu konzumirati pojedinačno ili u tematskim paketima. Wellness, programi relaksacije, medicinske kozme­tologije i ostali programi samo su nadopuna medicinskoj ponudi, a programi medicinskog wellnessa pod nadzorom liječnika-specija­lista glavni je proizvod Thalasso Wellness Centra Opatija. Napo­menimo da ovdje na korištenje imate bazen s grijanom morskom vodom i s posebnim uređajima za vodene efekte, fitness studio, spa relax zonu, beauty salone za razne vrste masaža, njegu lica i tijela uz upotrebu vrhunskih kozmetičkih aparata, manikure, pedikure, solarij, tretmane mr­šavljenja... Onima koji si odluče priuštiti medicinske ili beauty usluge Thalassotherapia nudi i mogućnost smještaja u Villi Du­brava čiji gosti u cijeni smještaja, koji ovisno o dobu godine za uslu­gu polupansiona dnevno stoji od 420 do 470 kuna, imaju moguć­nost neograničenog korištenja sadržaja bazena i fitness centra.

Terapije vodom

Povoljna klima sa submediteran­skom vegetacijom, zaštićenost od jakih vjetrova, visok postotak soli u zraku, duga i plitka pješčana plaža te velik broj sunčanih sati godišnje razlozi su što su liječnici vrlo rano počeli preporučivati Crikvenicu za oporavak i liječenje bolesti dišnih organa. Od kraja 19. st. razvija se kao turističko središte i klimatsko lječilište, a 1960. godine osnovan je i Zavod za talasoterapiju bolesti uha, grla i nosa. Danas ova usta­nova nosi naziv Specijalna bolni­ca za medicinsku rehabilitaciju. Nezamjenjiv segment u liječenju i rekreaciji pacijenata Thalasso­therapije Crikvenica predstavlja hidroterapija. Valja naglasiti da se fizikalna rehabilitacija larin­gektomiranih osoba u bazenu u cijeloj Hrvatskoj provodi jedino u Thalassotherapiji Crikvenica. Ciljevi terapije su postizanje re­laksacije, poboljšanje pokretljivo­sti i povećanje mišićne snage. U ustanovi djeluje ORL, pulmološ­ko-interni, fizikalni i dječji odjel, a smještajni je kapacitet predvi­đen za 330 ljudi. Thalassotherapia u Opatiji nalazi se u Ulici maršala Tita 188/1, a u Crikvenici je na adresi Gajevo šetalište 21

Sadržaj omogućili:

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije