Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lady in red

Muškarci vole žene u crvenom jer misle da ih je lakše odvući u krevet

crvena
AFP/PIXSELL
26.04.2012.
u 16:43

Crvena kod muškaraca izaziva opasnost ali i uzbuđenje, a povezuju je i s visokim društvenim statusom, kažu stručnjaci

Muškarci smatraju ženu u crvenom vrlo \'lakom metom\'. Vjeruju da ju je lakše odvući u krevet već na prvom spoju, nego primjerice djevojke odjevene u privlačnu haljinu, ali neutralnijih boja, poput zelene, plave i bijele, pokazalo je istraživanje francuskog sveučilišta South Brittany.

Psiholozi koji su proučavali 120 muškaraca u dobi između 18 i 20 godina otkrili su da je većina njih smatrala da žena u crvenom ima veće seksualne apetite.

Znanstvenici su ispitanike podijelili u četiri grupe. Procjenjivali su privlačnost iste žene, ali u kratkim majicama različitih boja, a trebali su rangirati njezinu privlačnost na ljestvici od jedan do devet te procijeniti bi li spavala s nekim već na prvom spoju. Ispostavilo se da je najatraktivnija i najpoželjnija žena u crvenoj, zatim u plavoj, pa zelenoj majici.

– Crvena kod muškaraca izaziva opasnost ali i uzbuđenje, a povezuju je i s visokim društvenim statusom – kazala je dr. Glenn Wilson.

 

Komentara 1

IS
istima
08:48 27.04.2012.

hah.... crvena boja se odabire da bi maksimalno privukla pažnju.... i sad se \'znanstvenik\' čudi što je najviše privukla pažnju...... Eto, ženskinje, a naročito one promiskuitetnije su prije tisuće godina više znale o tome no što \'znanstvenici\' sada znaju. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije