Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utjecaj krize

Muškarci u recesiji lakše nalaze posao nego žene

posao
Arhiva VL
28.05.2010.
u 15:01

Prema istraživanju portala MojPosao, 66% ispitanika sa srednjom stručnom spremom traži bilo kakav posao bez obzira na struku.

U vrijeme krize među nezaposlenima je manje visokoobrazovanih ljudi, ali zato dulje traže posao, pokazalo je istraživanje portala MojPosao o iskustvima nezaposlenih u krizi. Nezaposlenih je sa srednjom stručnom spremom 30 posto, a onih s višom i visokom 12 posto.

Nakon završetka školovanja posao nije pronašlo 26% ispitanika s višom i visokom stručnom spremom te 2% onih sa srednjom stručnom spremom. Ovi podaci pokazuju da se visokoobrazovanima u trenutačnoj situaciji nešto teže zaposliti po završetku školovanja. Nezaposlenost muškog dijela ispitanika uglavnom traje kraće u odnosu na ženski dio ispitanika.

Čak 40 posto ispitanika nezaposleno je upravo zbog loše gospodarske situacije, i to bez obzira na obrazovanje. Istraživanje je provedeno na petstotinjak ispitanika, a od ukupnog broja ispitanika, njih 17% je nezaposleno (16% muškaraca i 18% žena). Čak 66% ispitanika sa srednjom stručnom spremom traži bilo kakav posao, bez obzira na struku, dok je kod visokoobrazovanih ispitanika takvih 39 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije